Vâlcea și-a pierdut căpitanul. Ionuț Stoica a refuzat să continue la CSM și a semnat cu o rivală din campionat

Vâlcea și-a pierdut căpitanul.** Ionuț Stoica a refuzat să continue la CSM și a semnat cu o rivală din campionat

Căpitanul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Ionuț Stoica (28 ani), a declinat oferta de prelungire a contractului cu oltenii, anunțând că, din sezonul viitor, va juca pentru CS Mioveni!

„Ionuț Stoica ne-a anunțat că pleacă. A fost o despărțire dureroasă, era de cinci ani la noi. Mi-au dat lacrimile. Și-a dorit o nouă provocare, care să îi redea motivația. Noi îi făcusem o ofertă bună pentru a continua. A fost căpitanul nostru, un adevărat simbol pentru această echipă. Îi dorim mult succes la noua sa formație”, a spus managerul clubului CSM, Lucian Munteanu. 

Stoperul vâlcenilor a mai avut discuții cu argeșenii și anii trecuți. „M-au dorit cei de la Mioveni de ceva timp. Am vorbit și cu familia și am ajuns la concluzia că vreau o schimbare și am ales să merg acolo. Orice jucător, dacă face o schimbare de echipă, are alt elan. Eu am deja cinci ani la Vâlcea. Cred că mi-am făcut treaba la CSM, chiar dacă, pentru mine a fost al doilea sezon dezamăgitor, în care am jucat în play-out, dar așa a fost să fie. Sper ca Vâlcea să își facă echipă bună și să fie în frunte, în primele șase echipe. M-am despărțit prietenește de conducerea CSM-ului, nu se știe nicioadată când mai colaborăm. Eu locuiesc la Vâlcea, poate o să revin. Acum se anunță un campionat foarte greu, cu o singură serie, valorile vor mai concentrate”, a spus căpitanul CSM-ului.

În sezonul trecut, Ionuț Stoica a evoluat în 32 de meciuri pentru Vâlcea, marcând și un gol. În majoritatea partidelor, Stoica a evoluat fundaș central, însă a avut câteva apariții și ca mijlocaș central, post pe care a jucat foarte bine în toamnă, când echipa era antrenată de Alexandru Pelici.

În vara anului 2011, abia promovată în Liga a III-a, Damila Măciuca a plătit o sumă de transfer către FC Oltchim pentru a-l legitima pe Ionuț Stoica. De atunci, jucătorul a evoluat pentru cluburile conduse de frații Nițu, Damila și CSM.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Pe aceeași temă