UTA se desparte de încă doi jucători aduși în vară. Arădenii legitimează un mijlocaș de la Luceafărul: „Am semnat”

UPDATE: Conducerea echipei arădene a confirmat pe site-ul oficial despărțirea de Ștefan Grigorie și Izet Ajrullahu.

„Clubul UTA anunță că a ajuns, pe cale amiabilă, la o înțelegere de încetare a colaborării cu jucătorii Ștefan Grigorie și Izet Ajrullahu. Ambilor le urăm mult succes în viitor”, e anunțul sec de pe uta-arad.ro.


 

Cu un start de campionat deloc convingător, după primele cinci etape fiind abia pe locul 8, cu toate că sunt considerați principalii favoriți la promovare, arădenii de la UTA încep să constate că o parte dintre achizițiile făcute în această vară nu se ridică tocmai la așteptări. Primul dintre cele nouă transferuri făcute și care deja e istorie a fost atacantul Dan Roman. Alți doi jucători sunt pe punctul de a nu mai continua la UTA începând din această săptămână.

Rămân doar doi macedoneni

Macedoneanul Izet Ajrullahu (19 ani) a decis, potrivit Sport Arad, să se despartă de arădeni. Tânărul mijlocaș a plecat în weekend în țara sa natală odată cu compatrioții Mevlan Adili și Bujamin Asani și a hotărât să nu se mai întoarcă la Arad. Conducătorii utiști s-au grăbit când i-au oferit un contract lui Izet, crezând că au în el variantă de fotbalist Under 21, dar, fiindcă nu e format în fotbalul românesc, trebuia să aibă cel puțin trei sezoane la nivel de copii și juniori în țara noastră, Izet a avut statut de senior la cei 19 ani ai săi. Acesta a debutat pentru UTA în prima etapă, la Târgoviște cu Chindia (1-0), atunci când l-a înlocuit pe Strătilă în minutul 87, după care nici nu a mai prins lotul de 18.

Grigorie completează lista

Al doilea jucător care își ia mult mai devreme la revedere de la UTA este experimentatul Ștefan Grigorie (35 de ani). Adus printre primii în această vară, fostul mijlocaș al lui FC Brașov a făcut toată pregătirea cu echipa lui Adrian Mihalcea, însă o accidentare la gambă suferită înainte de ultimul amical l-a ținut pe tușă în primele etape. Grigorie a fost folosit pentru prima dată la UTA într-un meci oficial chiar sâmbătă, la Sibiu, cu AFC Hermannstadt (0-2), când a intrat la pauză în locul lui Asani, însă nu a schimbat în bine jocul. Mijlocașul ofensiv avea și unul dintre cele mai mari salarii din lot.

Vine Păcurar de la Luceafărul

Astfel, cu perioada de transferuri deschisă pentru încă o perioadă, conducătorii clubului UTA cauză soluții pentru completarea lotului. Profitând de haosul de la Luceafărul Oradea, arădenii l-au convins pe Paul Păcurar (26 de ani) să accepte oferta clubului, scrie Sport Arad.

Mijlocaș central ofensiv se reîntorsese în această vară la Luceafărul după ce în sezonul trecut făcuse pasul în Liga 1, la Pandurii Târgu Jiu. În vară semnase cu Gaz Metan Mediaș, însă, cum situația financiară de acolo s-a schimbat, a preferat să accepte oferta bihorenilor.

„Sunt la Arad, am semnat cu UTA, un club de mare tradiție, cu obiectiv clar, pe care, sper eu, să-l îndeplinim fără probleme. E un pas înainte în cariera mea, sunt genul de fotbalist care se încadrează repede într-un grup, sunt la dispoziția antrenorului chiar din etapa viitoare”, a declarat, pentru sursa citată mai sus, noul mijlocaș al UTA-ei. În această seară, Păcurar va participa la primul său antrenament alături de noii săi colegi. În acest sezon, Păcurar a evoluat în patru meciuri pentru Luceafărul Oradea, fără să înscrie.

În această vară, UTA i-a mai legitimat pe Branko Grahovac, Mădălin Ciucă, Cristian Scutaru, Bujamin Asani, Alin Cârstocea și Alin Buleică.

Următorul meci oficial al UTA-ei este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CS Balotești.

Pe aceeași temă