UTA Bătrâna Doamnă și-a prezentat cei patru jucători transferați. Roșu: „Acum suntem chiar OK din punct de vedere al efectivului”

UTA Bătrâna Doamnă și-a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă, cele patru achiziții realizate în această pauză de iarnă: Dumitru Muntean (27 ani), Mevlan Adili (22 ani), Robert Vîlceanu (19 ani) și Gianmarco Piccioni (25 ani). Cei patru jucători cu care echipa arădeană țintește promovarea au fost însoțiți de directorul general Codru Grădinariu și antrenorul principal Laurențiu Roșu. 

„Acum suntem chiar OK din punct de vedere al efectivului. Au venit fotbaliști care ne pot ajuta, pentru că sunt polivalenți. Am ajuns să avem cel puțin doi jucători pe fiecare post, de valori aproximati egale, ca să nu mai spun că Munteanu, Adili și Vîlceanu dau randament pe câte trei-patru posturi. Doar Piccio, chiar dacă și el a mai jucat în bandă, e tipul clasic al atacantului de careu”, a remarcat Roșu.

Primul transfer al iernii a fost Dumitru Muntean, sosit la Arad de la Olimpia Satu Mare. „Munti” poate evolua atât în linia mediană, cât și în defensivă, însă nici compartimentul atacului nu-i este străin. „E decizia antrenorului unde voi juca. Nu am venit aici pentru un post fix, joc și în poartă dacă e nevoie! Mă gândesc deja la meciul de la Brăila, am mai jucat pe terenul lor cu Satu Mare. Întâlnim o echipă destul de bună, încearcă să joace, dar noi suntem pregătiți să câștigăm”, a spus Muntean.

Al doilea nou-venit a fost macedoneanul Adili, a cărui mutare crește intensitatea în zona centrală a defensivei. Însă noul „șesar” al Bătrânei Doamne poate fi și fundaș drept, dar și mijlocaș la închidere. „Eu sunt foarte fericit că sunt aici, îmi aștept debutul, dar acum mă gândesc că mai important e să câștigăm la Brăila. M-am adaptat bine la UTA, îmi doresc să ajut UTA să urce în prima divizie”, a comentat Mevlan.

Robert Vîlceanu este al treilea jucător adus de UTA, acesta încadrându-se și la categoria Under 21. Adus împrumut de la FCSB, Vîlceanu poate juca oriunde în linia mediană. „Mă simt bine la UTA, m-am acomodat cu antrenamentele, cu băieții, cu orașul, mă bucur că am ajuns aici. Sper să fie totul bine și să promovăm. Îmi doresc să joc cât mai bine și să ajut echipa”, e mesajul tânărului mijlocaș.

Lista transferurilor iernii o închide italianul Gianmarco Piccioni, care s-a mai pregătit în această iarnă și cu echipa ucraineană Karpaty Lvov. „Am avut oferte și din Liga 1, dar mi-a plăcut mult proiectul de la UTA, condițiile de aici și liniștea financiară. Sper ca după trei luni să fim în Liga 1. Știu că va fi concurență puternică, dar e un lucru bun. Și știu că trebuie să dau 110 la sută din mine la fiecare antrenament”, a comentat și Piccioni.

„Roșu ne-a solicitat neapărat doi jucători, noi am reușit să aducem patru”

Codru Grădinariu s-a dat în stambă la prezentarea achizițiilor, spunând că antrenorul Roșu a cerut doi jucători, însă conducerea clubului i-a adus patru. „Începe un retur foarte important pentru clubul nostru și, așa cum antrenorul nostru a considerat necesar, am întărit lotul cu câțiva jucători. Laurențiu Roșu ne-a solicitat neapărat doi jucători, noi am reușit să aducem patru și, mai mult decât atât, aproape toți sunt jucători polivalenți”, a spus directorul general al clubului UTA.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă