UTA a testat doi jucători în amicalul câștigat cu 10-0 cu Păulișana Păuliș. Janos, autor al unui „poker”

În deja tradiționalul amical cu o echipă din fotbalul județean din timpul săptămânii, UTA a primit, miercuri, pe stadionul Motorul, vizita celor de la Păulișana Păuliș. Partida s-a încheiat cu scorul de 10-0, golurile „roș-albilor” fiind înscrise de Janos (4), Miculescu, Stahl, Petra, C. Rus, A. Iuga și Maxin, ultimul fiind încă în probe la trupa arădeană. Ionuț Popa și-a coordonat elevii din teren, tehnicianul UTA-ei jucând și rolul de arbitru.

Reușita serii a fost semnată de Janos. Eroul UTA-ei de la Timișoara și-a completat hat-trick-ul cu un șut de la mare distanță, care l-a lăsat fără replică pe portarul Lazea, în cele din urmă bifând și „pokerul”. O altă reușită notabilă a fost cea de 8-0, când Angelo Iuga a înscris cu o lovitură de cap.

„Un antrenament după care încercăm să încropim un prim 11, ținând cont de cele opt absențe pentru meciul cu FC Argeș. În primele 15 minute am folosit două module, să vedem pe care se mulează mai bine jucătorii. Mai avem trei zile în care vom afla și cine este într-o formă sportivă mai bună în vederea alegerii echipei de start, dar nu avem prea multe variante. Sunt copiii, care începând cu această etapă vor juca mai mult. Nu avem pretenția de la ei să ne câștige meciurile, trebuie să luăm presiunea de pe ei și să îi creștem sănătos. Ideea e ca în meciul cu FC Argeș să arătăm destul de bine, mai ales că la ultimul meci acasă am arătat destul de prost. În general, la meciurile de acasă avem probleme, în deplasare ne descurcăm mai bine. Săptămână de săptămână încercăm să analizăm, să tragem concluzii, să verificăm și de aceea un meci de acest, cu o echipă dintr-un eșalon inferior, ne ajută. Nu ne interesează rezultatele din aceste meciuri, ci vrem să testăm unele lucruri pe care ne dorim să le punem în practică în campionat. Le mulțumim celor din Păuliș că ne-au acceptat invitația. De fiecare dată încercăm să îi aducem pe cei care au etapă liberă în Liga a IV-a pentru a nu deranja ciclul săptămânal al altor echipe”, a spus, pentru Sport Arad, secundul Cristi Păcurar, după testul cu Păulișul.

Tunisianul El Hasni a evoluat o repriză în confruntarea cu divizionara a patra și are șanse să revină pe gazon și în campionat, după mai bine de o lună de zile în care s-a recuperat după accidentarea la genunchi suferită la Târgu Jiu. „Situația lui El Hasni nu e clară, așteptăm mâine feedback-ul lui după ce a jucat astăzi pe terenul sintetic. Sperăm să fie apt, dar încă nu suntem siguri”, a mai menționat antrenorul secund al „roș-albilor”.

Doi jucători aflați în probe

În amicalul contra Păulișanei Păuliș, la UTA au fost utilizați și doi jucători aflați în probe.  Este vorba de mijlocașul Mihai Maxin și de fundașul central albanez Elvis Prenci.

Maxin are 22 de ani și este la bază mijlocaș central, dar poate evolua și în bandă. Jucătorul născut la Bistrița a mai evoluat până acum pentru Ardealul Cluj, Unirea Jucu, Pandurii Târgu Jiu și Dacia Unirea Brăila. Cam de aproximativ o lună de zile s-a despărțit echipa lui Florentin Petre și este în căutarea unui nou angajament, iar ieri a arătat câte ceva, înscriind și unul dintre cele 10 goluri reușite de trupa lui Popa contra Păulișului.

Prenci a împlinit 25 de ani în luna iunie, are selecții la reprezentativele U19 și U21 ale Albaniei și până acum a evoluat în prima ligă din țara natală. Bornele sale sunt: Kukesi, Partizani Tirana, Teuta Durres, Korabi Peshkopi și Lushnja. E reprezentat de Traian Gherghișan, impresar tot mai sensibil la nevoile staffului tehnic utist.

O prezență neașteptată în echipa utistă a fost și David Miculescu, anunțat inițial în lotul naționalei U18 pentru „dubla” amicală cu Albania. Până la urmă, Laurențiu Roșu a preferat jucători care au evoluat constant în primele trei ligi, iar mijlocașul ofensiv de 17 ani nu a mai fost convocat.

UTA (prima repriză): Bodea – Costin, El Hasni, R. Iuga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Janos, Miculescu, Stahl – D. Popa
UTA (repriza a doua): Orlic – Dan, Benga, Prenci, Suslak – Oprea, Petra – Maxin, Mateucă, A. Iuga – Rus

Păuliș: Lazea – Suciu, Pleșca, Crișan – E. Calancea, Itu, Gâlcă, Orza, Bogdan – Grigorean, D. Calancea. Au intrat pe parcurs: Gugeanu, Șt. Calancea, Belei, Vesa. Antrenor: Dinu Maghici

Sursa: Sport Arad

 

Pe aceeași temă