Un jucător de la „U” Cluj și altul de la Ripensia, printre noutățile Forestei Suceava pentru atacarea promovării în Liga 2. Petre Grigoraș: „Ne așteaptă o luptă aspră cu Aerostar”

Foresta Suceava, a doua clasată din Seria 1 a Ligii 3, și-a reluat, la finalul săptămânii trecute, antrenamentele pentru returul campionatului, iar printre noutățile din lotul condus de Petre Grigoraș se află și doi jucători de la echipe din Liga 2. Mijlocașul Florin Burghele (19 ani), de la „U” Cluj, și portarul Haralambie Mociu (18 ani), de la Ripensia vor evolua pentru echipa suceveană care are ca obiectiv promovarea.

Burghele și Mociu, transferuri din Liga 2 perfectate de Foresta

La reunirea care a avut loc joia trecută, sub comanda lui Petre Grigoraș s-au prezentat 18 jucători, Burghele și Mociu nefiind prezenți încă de la primul antrenament din 2020. Portarul Sebastian Bîlbă (Ozana Târgu Neamț), fundașii Simon Mandiuc (Juniorul Suceava) și Bogdan Balint (Poli Iași), mijlocașii Sebastian Nechita (Juniorul Suceava) și Cătălin Tacu (Progresul Frătăuții Vechi) au fost primele noutăți la Foresta.

Față de lotul de jucători cu care a încheiat turul, echipa suceveană i-a pierdut pe juniorii Ionuț Ailenei, Valentin Hagiu și Aurel June, cărora le-a expirat împrumutul de la Sporting Vaslui, iar absenți nemotivați au fost tinerii Oloeriu Onofraș și Vasile Boca.

„Prin venirea lui Mociu și Burghele cred că ne-am acoperit locurile rezervate juniorilor, mai ales că am mai adus în această iarnă și alți jucători care îndeplinesc aceste criterii, precum Sebastian Bîlbă, Bogdan Balint, Sebastian Nechita, Simon Mandiuc și Cătălin Tacu. Așa stând lucrurile, în perioada următoare ne vom concentra pe transferul unor fotbaliști cu experiență. Avem nevoie de întăriri, pentru că lupta pentru promovare se anunță una foarte grea”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, Andrei Ciutac, președintele Forestei.

Florin Burghele a evoluat în șase meciuri pentru „U” Cluj în acest sezon, de fiecare dată intrând pe final. În cele 49 de minute petrecute pe teren a reușit să înscrie un gol, cu Petrolul (scor 4-0).

Portarul Haralambie Mociu a fost utilizat de Ripensia în cinci meciuri în acest sezon, în care a încasat 11 goluri.

Petre Grigoraș: „Să fim mai puternici decât în turul campionatului”

La reunirea Forestei au fost prezenți următorii jucători: Augustin Cărbune, Sebastian Bîlbă (portari), Paul Mateciuc, Eugeniu Celeadnic, Adrian Avrămia, Dudu Drugă, Ruben Sumanariu, Bogdan Balint, Simon Mandiuc (fundași), Andrei Cerlincă, Vlad Stănescu, Cornel Căinari, Mario Pipos, Sebastian Nechita, Cătălin Tacu, Cristian Gulei (mijlocași), Robert Martin și Alexandru Marin (atacanți).

„Încă nu suntem în formula completă. Din păcate, am pierdut juniorii de la Vaslui, dar vom găsi alte soluții. Nu ne grăbim să aducem jucători care să fie doar la număr. Vrem să aducem jucători de calitate, , pentru că ne așteaptă o luptă aspră cu Aerostar. Am început pregătirile cu gândul la promovare și cu gândul ăsta vom lupta până la final. Am încredere în băieți. Cu sprijinul suporterilor și al autorităților locale să sperăm că ne vom bucura la vară”, a declarat, citat de Gazeta de Suceava, antrenorul Petre Grigoraș.

Foresta se va pregăti la Suceava până pe data de 3 februarie, când va pleca într-un stagiu centralizat la Pojorâta. Până acum, galben-verzii au programate două jocuri de pregătire, pe 22 februarie, respectiv 29 februarie, în compania celor de la Știința Miroslava.

Foto: Gazeta de Suceava, Dan BODEA și Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă