Un israelian în atacul echipei UTA! Arădenii sunt convinși că au prins norocul de picior: „E unul dintre cei mai promițători tineri”

După mijlocașul braziliano-italian Diego Lorenzi (29 de ani), UTA și-a completat lotul, în această săptămână, cu încă un jucător străin. Astăzi, într-o conferință de presă, echipa arădeană l-a prezentat oficial pe Amir Khalaila, un atacant israelian de 22 de ani care a semnat un contract pe doi ani.

Noul jucător al „Bătrânei Doamne” vine de la Hapoel Iksal, ultima clasată din liga a 2-a din Israel, echipă care a retrogradat. La acest club a ajuns în luna ianuarie 2019 și a jucat în 19 meciuri, în 10 ca titular, și a înscris 5 goluri. Anterior, în prima parte a sezonul recent încheiat, jucase 11 meciuri (2 goluri) pentru Hapoel Acre, formație care s-a situat două poziții mai sus în același clasament al ligii secunde și care s-a salvat apoi la baraj.

„Mă bucur că am ajuns la UTA, am aflat că e un nume mare, am venit cu gândul să muncesc din greu, pentru ca, împreună cu echipa, să creștem cât mai puternic”, a spus Khalaila, care dă randament și pe extreme.

În cariera sa a mai evoluat la Bnei Sakhnin, Hapoel Ramat Gan și Hapoel Beer Sheva, iar UTA va fi prima sa experiență în afara Israelului.

„Ne bucurăm să apărem cu un asemenea jucător într-o vară importantă pentru UTA în ceea ce presupune construcția lotului. Amir e tânăr, poate juca pe orice poziție în compartimentul ofensiv. Rus și Buhăcianu au fost în Top 3, prin venirea lui Amir căpătăm consistență și mai mare”, a vorbit și antrenorul Laszlo Balint despre noua achiziție, citat de site-ul oficial al clubului UTA.

Transferul, ca toate celelalte făcute de UTA în această vară, a fost perfectat de Bogdan Apostu. Bineînțeles, acesta are numai cuvinte de laudă pentru Khalaila. „E unul dintre cei mai promițători tineri atacanți ai Israelului, are un nivel ridicat și e o mare realizare că a fost adus la Arad. A avut oferte concrete de la mai multe echipe, dar l-am convins că UTA și acest proiect înseamnă o rampă de lansare pentru ceea ce înseamnă fotbalul profesionist”, a spus Apostu.

Site-ul oficial al clubului UTA susține că Apostu l-a remarcat pe Amir Khalaila în urmă cu mai mulți ani, pe când acesta era doar un puști și se remarca la Bnei Sakhnin, acolo unde evolua și ex-atacantul UTA-ei. În sezonul 2007-2008, atunci când Apostu juca la Sakhnin, Khalaila avea doar 11 ani. Agentul său spune însă că l-a remarcat în urmă cu patru ani.

Pe aceeași temă