Braziliano-italianul Diego Lorenzi, mijlocașul „box to box” achiziționat de UTA. „Clubul a pierdut puțin în ultimii ani, dar sunt aici să îl ajut să se ridice și prin munca mea”

UTA și-a prezentat, luni seară, cea mai nouă achiziție, un brazilian cu origini italiene, care a început fotbalul la Inter Milano, a jucat pentru o scurtă perioadă în Elveția, la FC Lugano, iar din 2014 evoluează în Brazilia, unde a schimbat nu mai puțin de opt echipe.

Diego Fernando Lorenzi (29 de ani), căci despre el este vorba, este un mijlocaș care în 2019 a evoluat pentru echipa braziliană de liga a treia Santa Cruz. Va fi înlocuitorul ivorianului Stephan Coulibaly și se va lupta pentru a fi titular la centrul terenului cu Cristian Pușcaș, Dennis Hrezdac și Damian Isac.

În cariera sa, Lorenzi a jucat pentru Arzanese (Italia), FC Lugano (Elveția), Mirassol, America Mineiro, Mogi Mirim, Sampaio Correa, Osasco Audax, Luverdense, Londrina și Santa Cruz (toate din Brazilia).

„Un jucător care se ridică la cerințele staffului tehnic. Credem că sosirea sa va ridica lotul echipei noastre”, a prefațat directorul general Codru Grădinariu prezentarea noii achiziții a echipei UTA.

La prezentarea jucătorului a fost înghesuială mare. Pe lângă Grădinariu și antrenorul Laszlo Balint, la UTA se obișnuiește, mai nou, ca și impresarul să fie prezent și să dea declarații. De această dată au fost chiar doi, pe lângă Bogdan Apostu participând și partenerul său Ricardo Caichjian.

„Diego Lorenzi a făcut junioratul la Inter Milano, după care, în Europa, a mai jucat la Lugano. Sezonul trecut a fost căpitanul echipei Santa Cruz, una din primele cinci echipe din Brazilia raportat la numărul de fani. E un jucător important chiar și pentru Liga 1 din România. L-am convins destul de greu să vină în liga secundă, ne-am folosit de toate resursele noastre. A acceptat un salariu foarte mic pentru valoarea lui actuală, dar normal pentru România. Acum trei ani, am avut ofertă din Liga 1 pentru el și nici nu a vrut să audă. Este un lucru mare că am reușit sa îl aducem acum. A venit pentru proiect, nu pentru bani”, a spus Bogdan Apostu.

„Sunt fericit că sunt din nou la Arad după șapte ani. Mă bucur că l-am adus pe Diego la UTA, am avut oferte pentru el din prima ligă, dar nu a dorit atunci să vină”, a  completat Ricardo Caichijan, care a fost jucător la UTA în turul ediției de campionat 2012-2013.

Balint: „Este genul de mijlocaș box to box pe care l-am căutat”

Antrenorul Laszlo Balint spune că, în urmă imaginilor văzute cu Lorenzi, se așteaptă ca acesta să ridice nivelul la mijlocul terenului. Noua achiziție o consideră mijlocașul box to box pe care îl căuta.

„Ținând cont de ultima turnură pe care au luat-o evenimentele legate de Coulibaly, am fost nevoiți să căutăm o variantă foarte bună. Am spus că dacă va fi să aducem jucători străini, vor fi care să ridice considerabil valoarea lotului nostru. Sper să se integreze cât mai repede, iar aspectul că a fost căpitan la ultima sa echipă spune că este un lider, genul de jucător pe care ni-l dorim. Imaginile văzute cu el indică faptul că va ridica nivelul pe postul respectiv. Este extrem de important să avem constitență și echilibru în lot, atât numeric cât și ca valoare. Este genul de mijlocaș box to box pe care l-am căutat. Repet, este important sa avem opțiuni, nu gândesc neapărat acum strategia pentru un prim 11, ci vreau să avem posturile dublate. Fiecare junior are dublura senior și invers pentru a avea echilibru și concurență”, a spus antrenorul Laszlo Balint, citat de Sport Arad.

Lorenzi: „Clubul a pierdut puțin în ultimii ani, dar sunt aici să îl ajut să se ridice și prin munca mea”

Brazilianul Lorenzi spune că a venit la UTA pentru a face parte din proiect.

„Mă bucur că am ajuns la UTA, un club cu tradiție, care a câștigat titluri în România. Am venit aici datorită antrenorului Balint, care îmi dă foarte multă încredere. Am venit să ajut UTA, să întărim grupul și să avem realizări cât mai bune. Am încredere în mine, în echipă și în antrenori, am venit să muncesc și să fac parte din acest proiect”, au fost primele cuvinte ale lui Lorenzi în calitatea de jucător al UTA-ei.

„A trecut destulă vreme de când am jucat la Inter, aveam 16 ani când am activat acolo. Nu am rămas mult la Milano, dar în perioada petrecută acolo am crescut destul de mult atât din punct de vedere tactic, cât și tehnic. Dar, acum sunt aici și vrem să facem din nou din UTA o echipă de top, pornind de la istoria ei bogată. Clubul a pierdut puțin în ultimii ani, dar sunt aici să îl ajut să se ridice și prin munca mea. Simt multă încredere în jurul meu din partea antrenorului, a clubului și a noilor mei colegi. Dacă am venit aici vreau să fac mult bine acestei echipe și voi lucra în fiecare zi pentru a reuși. M-am antrenat în fiecare zi în Brazilia după ce m-am despărțit de fosta mea echipă. Ultima mea partidă oficială a fost cam cu 25 de zile în urmă, așa că nu stau foarte rău din punct de vedere fizic. Să zicem că acum sunt la 50 la sută din capacitatea mea fizică, dar mai am aproape o lună de zile să mă pun la punct în întregime pentru prima etapă. Am jucat de câteva ori și în Brazilia pe un teren sintetic și nu va fi o problemă acest lucru. Cu atât mai mult cu cât mi s-a spus că peste vreo două luni de zile ar trebui să jucăm pe noul stadion, așa că nu mai e chiar atât de mult până atunci”, a mai spus mijlocașului brazilian de 29 de ani.

Pe aceeași temă