Un fost coleg al lui Neymar la Santos, noul transfer al Forestei. Brazilianul e la a doua experiență în Europa

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Mar. 2018, 20:52 Actualizat: 05 Mar. 2018, 16:53 Bursa transferurilor
Un fost coleg al lui Neymar la Santos, noul transfer al Forestei.  Brazilianul e la a doua experiență în Europa

Foresta a reușit, vineri, al zecelea transfer al iernii. Gruparea suceveană l-a înregimentat pe brazilianul Helio Monteiro Batista, care a venit pe Areni din postura de jucător liber. În vârstă de 28 de ani, acesta evoluează pe postul de fundaș central.

Batista și-a petrecut mare parte a carierei în ligile inferioare din Brazilia, având în CV o singură experiență europeană, în sezonul 2015-2016, când a fost legitimat în Republica Moldova, la Zimbru Chișinău. Ca un amănunt de culoare, în perioada junioratului, la FC Santos, Batista a fost coleg cu celebrul Neymar, de la PSG.

În afară de Batista, în această iarnă au fost aduși la Foresta nu mai puțin de nouă jucători noi. Loic Kharoubi, un mijlocaș  în vârstă de 25 de ani care are în portofoliu formații cunoscute precum Valenciennes și Dunkerque din Franța, Al Gharafa (Qatar), Catanzaro și Brescia (Italia), Samsunspor (Turcia) sau Bolton Wanderers (Anglia). Kharoubi vine după o accidentare serioasă la genunchi și intenționează să-și relanseze cariera în România. De asemenea, au ajuns la un acord cu oficialii Forestei și fundașii centrali Moussa Konate, din Franța, în vârstă de 23 de ani, care a evoluat în cariera sa la Auxerre (Franța) și Carev Dvor (Macedonia, Liga I), și Ivan Georgiev Makriev, din Bulgaria, în vârstă de 21 de ani.

Lista achizițiilor a fost completată cu fundașul lateral moldovean Oleg Lupușor (23 de ani), provenit de la Speranța Nisporeni, fundașul central Emanuel Vlad Opriș, 21 de ani, care aparține de Juventus București, Mihai Mușea, 24 de ani, mijlocaș dreapta, care a mai jucat la Conpet Ploiești, și Robert Martin, jucător crescut de de LPS Suceava, dar care a evoluat în tur la Șomuz Fălticeni.

Paul Mateciuc și Daniel Nedelcu au ajuns pe Areni cu puțin timp înainte de startul sezonului de primăvară, chiar în ultima zi a perioadei de transferări. Primul dintre ei este sucevean get beget. Fundașul central în vârstă de 22 de ani a început fotbalul în urmă cu doisprezece ani, la Cetatea Suceava, unde a fost antrenat de Radu Cașuba, Victor Gălușcă și Silviu Stănescu. Ulterior, a trecut la Sporting Suceava, sub comanda lui Cornel Dârman și Ciprian Anton, perioadă în care a stârnit și interesul celor de la Piatra Neamț. A apucat chiar să debuteze în Liga 1 în tricoul Ceahlăului, în 2015, într-un meci cu Universitatea Cluj, după care a ajuns să evolueze pentru Rapid Suceava, FC Zalău și Știința Miroslava. Nedelcu este un atacant masiv, în vârstă de 20 de ani. Acesta a jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamț în Liga a 2-a în sezonul 2015-2016, după care a ajuns la Cimentul Bicaz.

Aceștia au misiunea de a-i înlocui pe Charles Acolatse, Issa Diallo, Alessandro Masella, Daniel Pappoe, Alexandru Belevschi, Dali Amar Belkacem, Eridson sau Boumina Naofal, care au părăsit Areniul în această iarnă.

După cum se observă, lotul Forestei a suferit transformări importante în intersezon. Dintre fotbaliștii care au dus greul în sezonul de toamnă se mai află în prezent la echipă portarul Răzvan Began, fundașii Wilhem Renquin și Pavel Secrier, mijlocașii Vlad Stănescu și Andrei Cerlincă, atacanții Marius Matei și Edgar Movsisyan, alături de mijlocașul Vasile Dănilă, care a fost mai mult accidentat în sezonul de toamnă, și de juniorii Oloeriu Onofraș, Robert Bosânceanu, Cosmin Coroamă sau Ruben Sumanariu, și ei cu prezențe constante în echipă în turul campionatului.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto text: Monitorul de Suceava

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Mar. 2018, 20:52 Actualizat: 05 Mar. 2018, 16:53 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă