„U” Cluj a făcut primile transferuri pentru Liga 2. 5 jucători cu care clujenii încearcă promovarea. Unul are meciuri la Palermo, iar doi vin de la ASU Poli

„Șepcile roșii” nu pierd timpul după promovarea în Liga 2 și au început formarea lotului pentru sezonul în care vor forța direct accederea în Liga 1.

Pe lângă jucătorii cu experiență, cărora li se vor prelungi angajamentele, în afara lui Valentin Lemnaru, oficialii clujeni au dat startul și campaniei de transferuri. Sunt cinci fotbaliști noi care au semnat angajamente cu echipa clujeană.

Trei dintre ei sunt veniți sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța, clujenii continuând colaborarea cu clubul lui Hagi, începută anul trecut cu împrumutul lui Cristian Ene. Astfel, Gică Hagi îi va trimite pe Cluj Arena pe mijlocașul Doru Dumitrescu (19 ani) și fundașul Tiberiu Căpușă (20 de ani).

Primul a evoluat în 13 partide din sezonul trecut, în toate competițiile pentru Viitorul, în timp ce al doilea are 7 meciuri în Liga 1 sau Cupa României.

Al treilea jucător de la Viitorul este și portarul Cosmin Dur-Bozoancă (20 de ani), care în sezonul precedent a fost împrumutat la ASU Poli Timișoara, unde a jucat în 26 de partide.

Au luat un fost fundaș trecut pe la Palermo și alt jucător de la ASU Poli

Pe lângă fotbaliștii împrumutați de la Viitorul, „U” Cluj îi va legitima pe fundașul stânga Carol Taub (25 de ani), jucător cu 29 de partide pentru ASU Poli, în ultima stagiune.

Surpriza de până acum a campaniei de transferuri este fundașul sârb Jevrem Kosnic (25 de ani, foto jos, în stânga). Acesta s-a născut în Elveția și vine de la Vijvodina Novi Sad. A mai fost legitimat la Palermo, Pisa, Honved sau Reggina. Kosnic are 15 meciuri în prima ligă a Serbiei și 11 în liga similară a Ungariei și este fost internațional de juniori și tineret pentru Serbia.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă