Tufiși, relegitimat la 40 de ani. Vâlcea a rămas într-un portar înainte ultimelor etape din retur

Tufiși, relegitimat la 40 de ani.** Vâlcea a rămas într-un portar înainte ultimelor etape din retur

Antrenorul cu portarii de la CSM Râmnicu Vâlcea, Robert Tufiși, a fost legitimat la Federația Română de Fotbal în preziua jocului de sâmbătă cu CS Mioveni, din etapa a 22-a a Ligii 2, încheiat cu o înfrângere, scor 0-2. Vâlcea a fost nevoită să apeleze la această soluție de compromis după ce portarul Dragoș Geantă a suferit o ruptură musculară în jocul de miercurea trecută, de la Jucu, cu „U” Cluj, care îl va ține pe tușă o lună.

Astfel, după accidentarea lui Dragoș Geantă, antrenorul Alexandru Pelici avea o singură opțiune pentru postul de portar, unde era apt doar Călin Fildan.  Vâlcea nu mai are în lot portari juniori, după ce Dozescu a fost împrumutat la alte echipe. 

Astfel, s-a ajuns la reactivarea lui Robert Tufiși, care nu a mai apărat de trei ani într-un joc oficial, dar face antrenamente zilnic alături de portarii vâlceni. În plus, fostul goalkeeper de Liga 1 era și delegatul echipei, cel care completează foaia de joc, dar în această postură a apărut acum Ion Lazăr.

„Sper să nu fie nevoie să intru din nou în poartă, dar am fost legitimat pentru orice eventualitate. Este doar o situție de conjunctură, până ce se reface Dragoș Geantă”, a spus Robert Tufiși.

În urmă cu trei ani, Tufiși a trecut printr-o situație asemănătoare, fiind reactivat și apărând mai multe meciuri.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Pe aceeași temă