FC Argeș, egala Chindiei! Nicolae Dică: „În proporție de 80 la sută, lotul este conturat, dar îmi mai doresc trei-patru jucători cu experiență”

Marius ANGHEL 08 Jul. 2019, 16:11 Pregătiri, amicale
  • FC Argeș a disputat, vineri seară, primul meci de verificare din această perioadă precompetițională. Alb-violeții au remizat, scor 0-0, în confruntarea de pe stadionul „Nicolae Dobrin” cu Chindia Târgoviște, fosta colegă de campionat, acum nou-promovată în Liga 1.
  • Înainte de începerea meciului, antrenorii celor două echipe, Nicolae Dică, respectiv Viorel Moldovan, au stabilit să se joace două reprize a câte 50 de minute fiecare, pentru a putea vedea la lucru toți jucătorii pe care îi au în lot.


Atât Nicolae Dică, cât și Viorel Moldovan au utilizat câte două echipe în încercarea de a da minute egale fiecărui component. Disputa dintre piteșteni și târgovișteni a fost una destul de echilibrată, cu ocazii de ambele părți.

Argeșenii au irosit câteva ocazii mari de gol prin Buhăescu și Blejdea, iar dâmbovițenii au replicat prin Bic, Neicuțescu și Cherchez. Chiar dacă a fost doar un joc amical s-a lăsat și cu două eliminări, Yameogo și Voduț de la oaspeți încasând cartonașe roșii, primul pentru un fault dur asupra lui Oancea, iar al doilea pentru o înjurătură adresată centralului Robert Avram, care îl avertizase inițial cu un galben.

Chindia nu a evoluat în inferioritate numerică, în locul celor doi eliminati fiind introduși pe teren alți doi jucători de pe banca de rezerve. Portarii Robert Popa și Sebastian Agachi au intervenții foarte bune în câteva situații periculoase ale dâmbovițenilor.

Cherchez, inamicul spectatorilor

O parte dintre spectatorii prezenți pe arena din Trivale au avut „meciul” lor cu atacantul Chindiei, Cristian Cherchez, care la partida din turul sezonului trecut, disputată la Târgoviște, le-a arătat semne obscene fanilor piteșteni prezenți la acel meci.

Suporterii alb-violeților nu l-au iertat pe fotbalistul dâmbovițean pentru acel comportament și l-au apostrofat acum în mai multe rânduri. Cherchez nu i-a mai provocat și de această dată pe fanii piteșteni, conștientizând probabil gestul făcut la acea vreme.

La amicalul la care au asistat în jur de 500 de spectatori au fost în tribună și Ionuț Badea, fostul secund al Naționalei României, Constantin Schumacher, secundul Universității Craiova, și Marius Stoica, principalul celor de la CS Mioveni. Dar și fotbaliști ca Raul Costin, George Cotigă și Robert Grecu.

Nicolae Dică: „Îmi mai doresc trei-patru jucători cu experiență”

Antrenorul echipei FC Argeș s-a declarat mulțumit de randamentul elevilor săi la finalul amicalului cu Chindia.

„Chiar dacă îmi doream ca primul joc de pregătire să fie un joc mai ușor, cu o echipă de liga a treia sau a patra, a venit această oportunitate de a juca cu Liga 1 și am răspuns cu cea mai mare plăcere. Jocul, în sine, m-a mulțumit. Antrenamentul a fost unul bun, ne-am atins scopul. Prima repriză a fost una foarte bună. Chiar au fost momente în care am dominat jocul, ne-am creat trei-patru ocazii de a marca. Nu am dat șansa adversarului să-și creeze multe ocazii. Au avut și ei o oportunitate mai mare, dar sunt mulțumit de ce am văzut în prima repriză. Știam că a doua repriză vor fi momente când vom cădea fizic pentru că ritmul a fost unul bun. Noi avem doar zece zile de antrenamente, în timp ce adversarul se pregătește de startul campionatului. În plus, în a doua repriză, am venit cu jucători născuți 2000, 2001, 2002 și 2003, jucători pe care eu i-am adus în această vară. Am încercat să le dau și lor minute egale. Chiar dacă am avut cinci jucători la BAC în această săptămână, care nu s-au antrenat cu noi, au avut un program pe care l-au făcut acasă. Este important că ne-am făcut antrenamentul pe care ni l-am dorit”, a spus Dică.

Dică așteaptă în următoarea perioadă și fotbaliști cu experiență. „În proporție de 80 la sută, lotul este conturat, dar îmi mai doresc trei-patru jucători cu experiență. Dacă voi reuși să-i aducem, va fi un lucru foarte bun pentru noi. Aici mă refer doar la jucători cu experiență, pentru că la fotbaliștii under stăm ok. Ați văzut că astăzi am apărat cu Popa, un jucător de 2003, în care eu am mare încredere. Este jucătorul nostru care a și semnat pe trei ani. Îl mai avem și pe Agachi, născut în 2000, care și el este un portar care crează concurență pe această poziție, plus ceilalți jucători născuți în 2001, 2002. Sunt fotbaliști de viitor și în care eu cred. Sper să reușesc să mai aduc încă trei fotbaliști cu experiență”, a mai transmis antrenorul Argeșului.

De astăzi începe cantonamentul

Începând de astăzi, FC Argeș se va pregăti timp de 11 zile în cantonament la Valea Iașiului. Antrenorul Nicolae Dică va pune mare accent pe pregătirea fizică, având în vedere că este o perioadă de acumulări.

Tehnicianul grupării din Trivale nu va neglija nici pregătirea tehnico-tactică, încercând să omogenizeze cât mai bine relațiile de joc având în vedere că FC Argeș a transferat până acum nouă jucători.

Viorel Moldovan: „Nu i-am spus lui Nic secretul promovării, pentru că este de domeniul trecutului”

De partea cealaltă, Viorel Moldovan, antrenorul Chindiei, s-a declarat mulțumit de implicarea jucătorilor săi, care veneau după un stagiu de pregătire centralizată la munte. Tehnicianul dâmbovițenilor a rămas plăcut impresionat de jocul echipei din Trivale.

„Un antrenament foarte bun. Ceea ce ne-am propus din punct de vedere fizic, consider că am realizat. De altfel, acesta a fost și scopul acestui meci. Chiar am vorbit cu Nic să jucăm două reprize de câte 50 de minute, ca să le dau timp egal tuturor băieților înaintea celor două zile libere, binemeritate după stagiul de pregătire. Am terminat perioada de cantonament, o perioadă mai mare în care am lucrat foarte bine din punct de vedere fizic pentru a îmbunătăți parametrii atletici. Este important că nu avem probleme medicale și am terminat sănătoși acest stagiu de pregătire. FC Argeș este după o săptămână de pregătire. Are mulți tineri cu potențial, un antrenor tânăr, un antrenor bun, care sunt convins că va reuși să realizeze multe lucruri bune cu FC Argeș în liga a doua. Îi doresc din tot sufletul succes și baftă în lupta pentru promovare. La liga a doua va fi un campionat foarte disputat prin venirea unor echipe de tradiție, care vor emite pretenții la promovare. Va fi o competiție mult mai echilibrată și mult mai interesantă. Nu i-am spus lui Nic secretul promovării, pentru că este de domeniul trecutului. Le-am spus și băieților că nu trebuie să trăim din amintiri. Greul abia de acum începe și trebuie să ne prezentăm foarte bine”, a spus Viorel Moldovan.

FC Argeș: Robert Popa – Buleică, Vișa, Șerbănică, Mușat – Andr. Panait, Brînzan, I. Năstăsie – Ct. Barbu, Blejdea, Buhăescu
Rezerve: Agachi – Oancea, Dănescu, Oprescu, Tofan, Motroc, Andr. Șerban, Szecui, Parciulea, Matiș, Alin Popa, Capră, Ungur, Cocian, Niță, Antonio Stan, Eduard Sanda, Oct. Popescu
Antrenor: Nicolae Dică

Chindia Târgoviște: Ius. Popescu – Bg. Șandru, Cucu, Leca, Dumitrașcu – Burlacu, Liv. Mihai, Bic, And. Șerban – Neicuțescu, D. Florea
Rezerve: Aioani, D. Moldovan – Martac, Benga, Mitrovic, Yameogo, Novac, Neciu, Neguț, Rață, Voduț, Cherchez
Antrenor: Viorel Moldovan

Articol scris de Marius DUINEA
Foto și video: FC Argeș

Marius ANGHEL 08 Jul. 2019, 16:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă