FC Argeș a devenit club de drept privat! Consiliul Local Pitești a aprobat cesionarea secției de fotbal către Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 18:41 Campionat

Consiliul Local Pitești a votat, în această după-amiază, cu unanimitate de voturi, trecerea activității secției de fotbal a clubului de drept public FC Argeș la Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, structură de drept privat înființată în această vară la propunerea autorităților locale.

Membrii fondatori ai acestei asociații care preia FC Argeș sunt SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăți comerciale din punct de vedere financiar din subordinea autorităților locale și Primăria Pitești. Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș a primit, între timp, și CIS-ul, dar și drept de promovare în Liga 1, după ședința de miercuri a Comitetului Executiv al FRF.

Primarul spune că echipa a fost predată fără nicio datorie

Primarul Cornel Ionică a anunțat în ședința din această după-amiază că autoritățile locale au alocat pentru echipă un buget de 20 miliarde de lei vechi (echivalentul a 420.000 euro) până în luna noiembrie, la care se vor adăuga și alte sume de bani ca și contribuție a celor două societăți comerciale partenere în această structură sportivă.

Edilul Piteștiului a spus că se fac eforturi pentru atragerea de sponsori și a dat exemplul Universității Cluj, care are asigurat aproximativ 27 la sută din buget din sponsorizări. Ionică a anunțat că, în acest moment, secția de fotbal a devenit structură de drept privat și nu mai are nicio legătură cu cealaltă entitate sportivă de drept public la care au rămas echipele de baschet, volei și handbal ale FC Argeș.

Ionică a precizat că noul club nu are niciun leu datorie și va pleca „curat” la drum. Edilul a mai spus că se vor depune toate eforturile ca FC Argeș să revină în cel mai scurt timp în Liga 1.

Tot în ședința de astăzi, consilierii locali au votat și cesionarea dreptului de folosință al mărcii FC Argeș către Asociația Club Sportiv Campionii FC Argeș. Primarul Piteștiului a mai spus că va fi creat și un magazin de prezentare după ce instanța va da decizia finală în procesul intentat OSIM-ului de către contestatarii mărcii.

Chirie modică pentru folosirea stadionului

Primarul Cornel Ionică a anunțat că municipalitatea nu mai poate pune gratuit la dispoziția clubului terenurile de fotbal din cadrul Complexului „Nicolae Dobrin”, întrucât Consiliul Concurenței nu permite acest lucru față de structuri private.

În acest sens echipa de fotbal va face un contract cu Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești pentru folosirea bazei sportive și va plăti o chirie modică.

Ionică a anunțat că a avut discuții cu Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, și a primit asigurări că municipalitatea va primi fonduri pentru modernizarea stadionul „Nicolae Dobrin”, însă numai după modernizarea celor trei stadioane din București, care vor fi folosite ca baze de antrenament pentru Campionatul European din 2020.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 18:41 Campionat
Pe aceeași temă