Toți l-am privit ca pe o mare speranță! La 20 de ani valora 2 milioane € și prindea transferul vieții. Acum merge la Farul să o ia din nou de jos

Marius ANGHEL 28 Mar. 2016, 14:07 Bursa transferurilor
Toți l-am privit ca pe o mare speranță!** La 20 de ani valora 2 milioane € și prindea transferul vieții. Acum merge la Farul să o ia din nou de jos

Alexandru Ioniță (26 de ani), fosta mare speranță a Rapidului a fost pus pe liber de FC Voluntari și e aproape să semneze cu Farul Constanța, echipă care speră să promoveze în Liga 1, la șase ani de la momentul în care FC Koln plătea nu mai puțin de 2,5 milioane de euro în schimbul său.

Cariera lui Alexandru Ioniță atinge punctul cel mai de jos. La începutul lunii februarie, după doar trei luni petrecute la FC Voluntari, Ionel Ganea a decis să renunțe la serviciile atacantului, care și-a găsit cu greu echipă. Venirea lui Ilie Stan la Farul Constanța i-a oferit, însă, o oportunitate vârfului care în 2010 lua ochii mai multor echipe din Europa, după evoluții foarte bune în tricoul Rapidului. Ioniță se antrenează cu constănțenii și, cel mai probabil, va semna zilele următoare un contract cu Farul, urmând să joace în Liga 2 până la finalul sezonului.

2.000.000 de euro era cota de piață a lui Alexandru Ioniță, în vara lui 2010

Știrea e cu atât mai surprinzătoare cu cât, în 2010, la doar 20 de ani, Ioniță era privit ca una dintre marile speranțe ale fotbalului românesc. Atacantul crescut de Rapid avea un sezon de senzație, în care marca de 10 ori în 27 de meciuri, iar răsplata venea imediat. Un transfer în Bundesliga, la Koln, echipa în care strălucea Podolski și o sumă mare de bani intrată în buzunarul lui George Copos, 2,5 milioane de euro. De atunci, însă, au început și problemele. Ioniță a jucat doar 89 de minute în Germania, a fost împrumutat la Rapid, apoi cedat definitiv la clubul care l-a crescut. În 2014, vârful a mai prins un transfer în străinătate, la Orduspor, dar nici acolo nu a convins. A jucat, apoi, la AEL Limassol și FC Voluntari, de unde a fost pus pe liber de Ionel Ganea.

La 50.000 de euro e cotat acum Alexandru Ioniță

Până la 26 de ani, Ioniță urmează un drum bătătorit de crampoanele multor alte speranțe ale fotbalului românesc: a explodat devreme, s-a stins rapid, iar acum încearcă să-și relanseze cariera.

La Farul Constanța, alături de Alexandru Ioniță, va ajunge și Leonard Manole (22 de ani), un mijlocaș argeșean, fost internațional de juniori, care e liber de contract după ce în această iarnă s-a despărțit de Metalul Reșița. În cariera sa, tânărul jucător a mai evoluat pentru FC Argeș și FC Vaslui.

Marius ANGHEL 28 Mar. 2016, 14:07 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă