Teja, antrenor cu acte în regulă la Pandurii. Un fost dinamovist a semnat și el cu gorjenii: „L-am convins spunându-i că avem ca obiectiv promovarea”

După o lună de zile de tatonări, antrenorul Mihai Teja a semnat, joi, contractul cu Pandurii Târgu Jiu. Înțelegerea dintre cele două părți este valabilă pe o perioadă de un sezon, cu drept de prelungire pe încă doi ani. Stafful tehnic îi mai cuprinde pe Marcel Ploaie – antrenor secund, Dorian Gugu – antrenor secund și Ionel Colonel – preparator fizic.

În cazul în care Teja nu semna, oficialii gorjeni luaseră în calcul aducerea lui Dinu Todoran, care, în prezent, pregătește pe FC Voluntari II.

Homei a fost convins cu obiectivul promovarea

Cu CS Pandurii a semnat și fostul fundaș al lui Dinamo Sergiu Homei, care, sezonul trecut, a evoluat în prima ligă din Bulgaria, la Neftohimik Burgas, alături de care a retrogradat. Ca și în cazul antrenorului Teja, acesta a semnat pe un an, cu drept de prelungire, în cazul în care echipa va promova în Liga 1.

„Pe Sergiu Homei l-am convins spunându-i că avem ca obiectiv promovarea, spunându-i că și în prima ligă va fi alături de noi. Avem contract pe trei ani de zile, dar numai dacă promovăm putem continua împreună. Mai suntem în discuții cu trei jucători, un fundaș, un mijlocaș și un atacant, doi sârbi și un croat. Sârbii au jucat la Honved Budapesta”, a explicat Marin Condescu, președintele USMO.

Condescu: „Avem o echipă mai bună decât am avut-o în returul campionatului precedent”

Dacă Teja n-a dat declarații, Condescu a vorbit și despre meciul pe care CS Pandurii îl joacă sâmbătă la Pitești, în prima etapă a noului sezon. „Este un meci greu, se poate întâmpla orice, dar noi sperăm să debutăm cu victorie. Este deja stabilit grupul care va face deplasarea pentru meciul de sâmbătă. Eu sper să începem bine. Din punctul meu de vedere, avem o echipă mai bună decât am avut-o în returul campionatului precedent”, a adăugat principalul creditor al CS Pandurii, Marin Condescu.

„Cu jucătorii, în mare parte, am semnat. Până în momentul de față, am semnat cu 22 de jucători. Mai aducem și alți jucători. Mai este timp până la data de 5 septembrie. Jucătorii se mută dintr-o parte în alta, deci piața de jucători este deschisă. Se desființează echipe. Unii fotbaliști sunt la final de contract și îi putem aborda noi. Nu vrem nici să ne grăbim doar pentru a face un lot. Avem, cât de cât, un lot competitiv pentru ce ne-am propus, pentru promovare”, a afirmat și administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea.

Noi jucători veniți în probe testați în amicalul cu Internațional Bălești

Altfel, miercuri, Pandurii a desfășurat un nou meci amical, pe teren propriu, cu Internațional Bălești, nou-promovata gorjeană în Liga 3, iar rezultatul final a fost unul egal, 0-0. Teja a testat o serie de jucători veniți în probe de la începutul săptămânii.

Echipa din Liga 2 a trimis pe teren portarii Voicu și Jianu și jucătorii Achim, Celea, Brânzan, David, Mateo, Raiciu, Noah, Cioiu, Vasilescu, Negrean, Iorgos, Tărineanu, Mărgărit, Suboric și Dodoi. Pentru că lotul nu este încă complet, astfel de teste vor continua pentru jucătorii aflați în probe și după debutul noului sezon.

FC Argeș – Pandurii Târgu Jiu, meci ce contează pentru prima etapă a Ligii 2, se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă