Surpriza Sportul Snagov și-a pierdut creatorul! Laszlo Balint a plecat de la liderul Ligii 2: „Capitol închis. Visul frumos s-a terminat destul de abrupt”. Mesajul de despărțire

Surpriza Sportul Snagov și-a pierdut creatorul! Laszlo Balint a plecat de la liderul Ligii 2:**

Creatorul surprizei acestui sezon al Ligii 2 se desparte de opera sa. Laszlo Balint (39 de ani) și-a încheiat abrupt, așa cum însuși spune, colaborarea cu Sportul Snagov, liderul primei părți a campionatului. Antrenorul a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat postat pe blogul său, despre gruparea ilfoveană că este un „capitol închis” și că o face cu „inima îndoită”. Și a explicat decizia sa: „nu mai reușeam să văd oportunitatea de a ține performanța la același nivel, în condițiile în care problemele despre care am tot vorbit în toamnă nu și-au găsit rezolvarea”.

Problemele financiare de la Sportul Snagov, jucătorii liderului fiind în acest moment neplătiți de două luni și jumătate, l-au determinat pe Balint să-și rezilieze contractul cu formația ilfoveană. În plus, lipsa condițiilor, minciunile acționarilor Cătălin Rufă și Marcel Buncilă, cât și instabilitatea oferită de aceștia din urmă, care au căutat încontinuu să mute echipe în orice localitate din țară care asigură un buget mai mare, au dus la o primă decizie drastică a jucătorilor, aceea de a nu se prezenta la reunirea programată luni, 14 ianuarie.

Succesul din prima parte a campionatului și clasarea pe primul loc în pauza de iarnă se pare că au creat o „pălărie” prea mare pe capul Sportului Snagov și a lui Cătălin Rufă, care acum se trezent că fac implozie.

Iată postarea prin care Laszlo Balint și-a anunțat plecarea de la Sportul Snagov:

„Sportul Snagov, capitol închis pentru mine

Ceea ce părea un vis frumos în urmă cu o lună, promovarea în Liga I cu Sportul Snagov, se termină astăzi destul de abrupt pentru mine.

Am fost obligat să iau această decizie, chiar dacă o fac cu inima îndoită, dar din punctul meu de vedere nu mai reușeam să văd oportunitatea de a ține performanța la același nivel, în condițiile în care problemele despre care am tot vorbit în toamnă nu și-au găsit rezolvarea.

Îmi pare foarte rău de grupul pe care îl las în urmă și de munca pe care am depus-o împreună, începând cu 26 iunie 2018, data primului meu antrenament la Sportul Snagov și până pe 8 decembrie 2018, când a avut ultimul joc, cel cu CS Mioveni.

Țin să mulțumesc din suflet jucătorilor pentru această perioadă! Am mai spus-o și o voi mai spune, la Sportul am format un grup foarte puternic, cel mai bun cu care am avut onoarea să lucrez în cariera mea de antrenor!

Vorbele sunt de prisos în momentul de față. Am tot sperat în această perioadă că problemele se vor rezolva și îmi voi putea duce munca la bun sfârșit. Nu sunt genul de antrenor care să-și bată joc de meserie și mă refer aici la lipsa condițiilor de lucru. Voi fi mereu axat pe obținerea de performanțe, indiferent de nivelul la care voi antrena.

Ambiția mea a fost înțeleasă și de jucători, care au recepționat fantastic mesajul pe care li l-am transmis. Tocmai de aceea, Sportul Snagov a fost, așa cum ne-am propus la începutul campionatului, surpriza acestui sezon foarte puternic de Liga a II-a.

Îi doresc celui care îmi va lua locul să poată face mai mult decât am putut face eu, iar la finalul sezonului, dacă va obține biletele pentru prima ligă, voi fi primul care mă voi bucura de acest lucru!

Mult succes băieților! Aveți parte de respectul meu pentru totdeauna!”, a fost mesajul lui Laszlo Balint.

Laszlo Balint își încheia astfel o nouă aventură din postura de antrenor principal al unei echipe din Liga 2, lăsând Sportul Snagov pe primul loc după 21 de etape, perioadă în care a obținut 14 victorii, patru egaluri, trei înfrângeri și un golaveraj pozitiv: 35-14. Cu cele 46 de puncte acumulate, echipa ilfoveană e la un punct în fața celor de la Academica Clinceni și Petrolul și la două de „U” Cluj și Chindia.

Înlocuitorul despre care Balint spune că îi dorește să poată face mai mult decât a putut face el ar putea fi Marius Măldărășanu, ultima dată antrenor la Astra.

Cât îl privește pe Balint, acesta are, în momentul de față, oferte pe masă de la cel puțin două echipe din Liga 2, cărora trebuie să le dea un răspuns în zilele următoare. Energeticianul, Metaloglobus și CS Balotești s-au despărțit și ele în 2019 de antrenorii lor și caută înlocuitor.

În cariera sa de antrenor, Laszlo Balint a condus ca principal echipele Unirea Tărlungeni, Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș, FK Csikszereda și Sportul Snagov, iar ca „secund” a fost pe banca echipei sale de suflet, FC Brașov, în ultimul sezon petrecut în Liga 1. De la Clinceni, Târgu Mureș și Snagov a plecat prematur, după ce a creat loturi care să emită pretenții în campionat.

Sportul Snagov este a cincea echipă care în 2019, an din care au trecut doar 17 zile, se desparte de antrenorul principal cu care a încheiat anul 2018. Motivele sunt diverse. CS Mioveni, Energeticianul, Metaloglobus și CS Balotești sunt celelalte cluburi. În plus, și ACS Poli are din 2019 un nou antrenor, în persoana lui Valeriu Răchită, însă acesta fusese anunțat încă din ultimele zile ale lunii decembrie.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă