Sucevenii au legitimat 7 jucători înaintea duelului din Cupă cu FCM Dorohoi!

Sucevenii au legitimat 7 jucători** înaintea duelului din Cupă cu FCM Dorohoi!

Gruparea Rapid Suceava va evolua astăzi, cu începere de la ora 17.30, în deplasare, cu FCM Dorohoi, într-un meci contând pentru Turul IV al Cupei României la fotbal. Dacă alb-vișiniii s-au calificat din oficiu în această fază a competiției, botoșănenii au ajuns în Turul IV după ce au au eliminat pe rând formațiile Luceafărul Mihai Eminescu și Progresul Frătăuții Vechi. Plecând de la incertitudinile existente la club în ultima perioadă, sucevenii nu și-au fixat nici un obiectiv legat de Cupa României, însă dorința lor este să meargă la Dorohoi și să facă un meci bun.

„Nu putem spune că stăm bine cu moralul în condițiile în care ne confruntăm cu acute probleme financiare. Mizez însă pe orgoliul jucătorilor și le-am cerut să dea totul pe teren, în speranța că problemele care ne dau bătăi de cap se vor rezolva în cel mai scurt timp”, a declarat antrenorul Marin Barbu.

De partea cealaltă, fotbaliștii pregătiți de Vespazian Colban sunt mult mai motivați pentru această întâlnire, având promisă o primă importantă, în jur de 500 de euro per jucător, dacă vor reuși eliminarea Rapidului.

Au revenit frații Plămadă

În vederea confruntării cu FCM Dorohoi din Cupa României, oficialii Rapidului au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute nu mai puțin de 7 legitimări. În baza bunelor relații existente ultimul timp, au fost transferați de la concitadina Sporting portarul Cătălin Pascal și mijlocașii Florin Apetri, Vlad Stănescu și Cornel Căinari, lotul mai fiind completat cu atacantul Iulian Ionesi, de la Bucovina Rădăuți.

Noutatea constă în revenirea fraților Florin și Ionuț Plămadă, care au fost aduși sub formă de împrumut de la FC Botoșani. Nu s-au mai efectuat însă legitimările fotbaliștilor Constantin Ferariu și Maradona Chiriac, antrenorul Marin Barbu hotărând să renunțe la serviciile lor din considerente disciplinare.

„Magiun” e pe lista Coronei Brașov

În condițiile în care Nae Manea, antrenorul grupării de prima ligă Corona Brașov este tentat de o revenire în Giulești, la Rapid, presa locală brașoveană susține că tehnicianul Rapidului Suceava, Marin Barbu, se află pe o listă de posibili înlocuitori ai lui Manea, alături de Adrian Falub și Eugen Trică.

„Până acum nu m-a contactat nimeni de la Corona și am aflat despre acest subiect de la un ziarist din presa brașoveană. Eu am început o muncă la Suceava, îmi place acest oraș și sper să se creeze condițiile necesare pentru a construi o echipă competitivă pe Areni”, a precizat „Magiun”.

Rapid se va confrunta cu Ceahlăul în ultimul amical din intersezon

Ținând cont că Liga I a luat o pauză de 3 săptămâni, perioadă în care selecționerul Victor Pițurcă va căuta să pregătească cât mai bine meciurile cu Ungaria și Turcia, decisive pentru calificarea la Mondialele din Brazilia, echipele din primul eșalon au primit un neașteptat moment de respiro. Pentru a nu ieși din ritmul excelent demonstrat în acest debut de campionat, oficialii formației Ceahlăul Piatra Neamț au invitat gruparea suceveană Rapid să susțină un meci amical pe stadionul Borzoghean, în ziua de marți, 3 septembrie.

„Partida va consta într-o ultimă verificare pentru noi, cu doar patru zile înaintea începerii campionatului Ligii a II-a. Încă nu am fost anunțați la ce ora va începe meciul de la Piatra Neamț, însă mai mult ca sigur se va juca în nocturnă”, a declarat organizatorul de competiții al Rapidului, Neculai Grosu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă