Sucevenii au gânduri mari pentru a doua parte a sezonului: „Am stabilit clasarea pe locurile 1-3 drept noul obiectiv”

Sucevenii au gânduri mari pentru a doua parte a sezonului:**

Gruparea de Liga a II-a Rapid Suceava, clasată pe locul secund în ierarhia Seriei I la jumătatea întrecerii, și-a prezentat joi achizițiile din intersezon în cadrul unei conferințe de presă organizate la Restaurantul Vivendi.

Sucevenii au transferat o serie de jucători importanți în această iarnă, precum mijlocașul Marius Onciu de la Ceahlăul Piatra Neamț, atacantul Alexandru Buziuc, de la Gaz Metan Mediaș, fundașul central Romeo Soare, de la Unirea Slobozia, alături de Eduard Săvoaia, de la CSMS Iași și Narcis Alexandru, de la Cetatea Târgu Neamț, doi tineri de perspectivă. Antrenorul Bogdan Tudoreanu este mulțumit de întăririle primite și se declară optimist pentru retur.

„A fost o campanie de transferuri reușită pentru noi, consider că acum suntem mai puternici decât în tur. Acest lucru trebuie să-l demonstrăm însă pe teren, prin rezultatele pe care le vom avea în partea a doua a campionatului. Sper să fim cel puțin la fel de eficienți ca în tur, iar fanii noștri să vină cu plăcere și în număr cât mai mare la stadion. Mă aștept la confruntări mult mai dificile în sezonul de primăvară, pentru că majoritatea echipelor s-au întărit în intersezon, dar noi beneficiem de un lot valoros și sunt încrezător că ne vom prezenta în continuare la cel mai înalt nivel”, a precizat tehnicianul Rapidului.

„Alb-vișiniii” vizează o clasare finală între primele trei

Încurajat de prestația peste așteptări a grupării sucevene din turul campionatului, Bogdan Tudoreanu a anunțat că echipa pe care o conduce nu se va limita la o simplă calificare în play-off în sezonul de primăvară.

„De comun acord cu conducerea clubului, am stabilit clasarea pe locurile 1-3 drept noul obiectiv al echipei. Oricum, noi vom aborda fiecare meci la victorie. Nu ne-am propus în mod explicit promovarea, dar cum în fotbal s-au mai văzut surprize, am decis să ne depunem totuși la FRF dosarul pentru obținerea licenței de Liga I”, a dezvăluit Tudoreanu.

Revenit pe Areni după 5 ani și jumătate petrecuți la Ceahlăul Piatra Neamț, perioadă în care a acumulat o mare experiență competițională evoluând în primul eșalon, Marius Onciu va fi cu siguranță unul dintre jucătorii de bază ai grupării sucevene în retur. „Mă bucur că m-am întors acasă, e o nouă etapă în cariera mea. Îmi doresc să avem aceleași rezultate bune ca în tur, când Rapid a fost o surpriză plăcută pentru toată lumea și sper să-mi aduc și eu contribuția la succesele echipei”, a precizat mijlocașul în vârstă de 27 de ani.

Buziuc vrea să-l facă uitat pe Matei

Tot de o revenire pe Areni putem vorbi și în cazul lui Alex Buziuc, fostul atacant al celor de la Sporting, care până la vârsta de 20 de ani și-a trecut în CV numele a două grupări de Liga I, FC Vaslui și Gaz Metan Mediaș. „Sunt fericit că m-am întors în locul unde am făcut primii pași în fotbal. Am ales Rapidul pentru că doresc foarte mult să joc. După cum știți, astă toamnă am avut un accident destul de serios, așa că am muncit mult ca să mă pun pe picioare. Sper să evoluez cât mai bine și să înscriu goluri, astfel încât să pot să mă întorc în Liga I. Intenția mea este să-l fac uitat pe Marius Matei, o să încerc să fiu la fel de eficient ca el”, a mărturisit internaționalul de tineret sucevean.

Un alt fotbalist cu referințe foarte bune este fundașul central Romeo Soare, fostul căpitan al celor de la Unirea Slobozia, un jucător cerebral atât pe gazon cât și în afara terenului. „Am venit cu gânduri mari la Suceava. Am întâlnit o echipă frumoasă, cu colegi primitori, alături de care sper să obținem rezultate cât mai bune în retur și de ce nu, poate reușim chiar o clasare surpriză pe primul loc”, a declarat apărătorul în vârstă de 30 de ani.

Pentru tânărul ieșean Eduard Săvoaia, Rapidul reprezintă un pas mare în carieră. „Am găsit la Suceava un grup valoros și o echipă foarte unită. Sunt decis să mă integrez cât mai repede în echipă, dar pentru asta trebuie să dau totul la antrenamente și la meciuri”, a precizat Săvoaia.

Iată și lotul de 23 de jucători cu care Rapidul va aborda partea a doua a campionatului: Andrei Rohețki, Cătălin Pascal – portari, Daniel Bălan, Constantin Ferariu, Radu Sava, Claudiu Velescu, Florin Plecanciuc, Remus Soare, Dorin Semeghin, Cristian Spătar – fundași, Răzvan Bîgu, Adrian Gheorghiciuc, George Apostol, Marius Onciu, Ciprian Sumanariu, Dragoș Sfrijan, Eduard Săvoaia, Adrian Vornicu și Narcis Alexandru – mijlocași, Cătălin Golofca, Mircea Negru, Sascha Marinkovic și Alexandru Buziuc – atacanți.

În prima etapă a acestui an, a 17-a, Rapid CFR Suceava a profitat de retragerea echipei Unirea Slobozia, nu a mai făcut deplasarea în Ialomița și a câștigat la „masa verde”, scor 3-0. Victoria o păstrează pe Rapid pe locul 2 în clasamentul Seriei I, la egalitate cu Academica Argeș, care și ea a obținut o victorie la „masa verde” cu Săgeata Năvodari. Liderul FC Voluntari și-a păstrat distanța de șapte puncte după ce a câștigat cu emoții la Brăila, scor 1-2.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă