Știința Miroslava a mai bifat un transfer, un fundaș de 22 de ani. „Îl consider un pas înainte în carieră”

Știința Miroslava a mai bifat un transfer, un fundaș de 22 de ani.**

După un sezon benefic petrecut în eșalonul al treilea, la FC Zalău, acolo unde a avut șansa să joace meci de meci, fundașul sucevean Paul Mateciuc (foto) va evolua începând din ediția viitoare de campionat în Liga a 2-a. Apărătorul central în vârstă de 22 de ani a ajuns la un acord cu nou-promovata Știința Miroslava și a debutat deja în tricoul noii sale formații într-un meci amical cu CSM Poli Iași, disputat marți după-amiază în Copou și încheiat nedecis, scor 0-0.

Mateciuc, care a lăsat o impresie deosebită în confruntarea cu gruparea pregătită de Flavius Stoican, va fi coleg la Miroslava cu fostul mijlocaș al Forestei, Cornel Căinari, și el nouă achiziție la ieșeni.

„Mă bucur pentru acest transfer, pe care-l consider un pas înainte în carieră. Vreau să confirm încrederea care mi-a fost acordată și sunt pregătit să muncesc pentru a-mi câștiga locul în echipă. Este un avantaj și faptul că voi evolua mai aproape de casă, eu fiind student în ultimul an la facultatea de sport din Suceava”, a declarat jucătorul Științei pentru Monitorul de Suceava.

Paul Mateciuc a început fotbalul în urmă cu doisprezece ani, la Cetatea Suceava, unde a fost antrenat de Radu Cașuba, Victor Gălușcă și Silviu Stănescu. Ulterior, a trecut la Sporting Suceava, sub comanda lui Cornel Dârman și Ciprian Anton, perioadă în care a stârnit și interesul celor de la Piatra Neamț. A apucat chiar să debuteze în Liga 1 în tricoul Ceahlăului, în 2015, într-un meci cu Universitatea Cluj, după care a ajuns să evolueze pe Areni, pentru Rapid.

Pentru Știința Miroslava, amicalul cu Poli Iași a fost singurul test disputat până acum. Echipa antrenată de Cristian Ungureanu a plecat ieri la Odorheiu Secuiesc, într-un cantonament ce se va întinde pe durata a zece zile și unde se va face o pregătire exclusiv fizică. După revenirea din Ardeal, gruparea din Miroslava are în program disputarea a trei-patru meciuri amicale.C

Cu Știința au mai semnat după promovare și jucătorii Jan Turiță, Adrian Ilie și Cornel Căinari.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Pe aceeași temă