Luceafărul a trecut la limită de FC Zalău și așteaptă reluarea Ligii 2. „Suntem pregătiți sută la sută să începem returul”

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 16:45 Pregătiri, amicale

Luceafărul Oradea și-au încheiat, sâmbătă, seria jocurilor amicale din această iarnă cu meciul susținut pe teren propriu în compania formației de ligă a treia FC Zalău. Meciul desfășurat pe terenul II al Bazei Sportive Luceafărul din Sânmartin s-a încheiat cu victoria bihorenilor cu 1-0, scor stabilit în prima repriză prin golul marcat în minutul 14 de Adrian Bedea.

Jocul a fost controlat de elevii antrenorului Cristian Lupuț, care au arătat o poftă bună de joc și și-au creat o serie de alte ocazii, însă nu au mai reușit să găsească drumul spre gol. Dintre cele mai mari ocazii ale bihorenilor în această partidă se remarcă bara lui Codoban din prima repriză, când a executat o lovitură liberă periculoasă, dar și reluarea lui Marius Matei din 10 metri, scoasă de lângă bară de portarul sălăjan, în minutul 42.

În partea a doua, în minutul 53, Bedea a trecut pe lângă dublă, doar că șutul său a trecut puțin pe lângă bară, iar în minutul 58, Constantin Roșu a trimis peste poartă din 8 metri.

„A fost un joc foarte, foarte bun, 70 de minute cu echipa care, cu mici excepții, se va găsi și la meciul cu Sepsi. A fost un joc de pregătire bun, cu o agresivitate, cu o posesie bună. Felicit întreaga echipă, dar și întreg clubul Luceafărul pentru această perioadă dificilă peste care am trecut cu bine, zic eu. Așteptăm cu nerăbdare începerea campionatului și primul meci cu echipa din Sfântu Gheorghe”, a declarat după meci, citat de Bihoreanul, antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Lupuț.

Tehnicianul bihorean a trimis în acest meci formula: Began (Goia 46) – Balea (Drăgan 83), Hlinca, Cordoș (Bactăr 70), I. Ban (Ursu 76) – C-tin. Roșu (cpt.)(Balla 72), Feher, Bedea (Cuc 70), A. Predescu (Miholca 75) – Codoban (Chiș Toie 70), M. Matei (D. Costea 80).

Dacă atacantul Arnăutu a fost menajat în acest joc de antrenorul Lupuț, în schimb fundașul Sergiu Moga nu a putut evolua din cauza unei accidentări.

„Am ținut neapărat să terminăm ultimul joc amical pe un teren de iarbă”

În total, în această iarnă, Luceafărul Oradea a disputat șase jocuri, a obținut cinci victorii și a suferit o singură înfrângere. Orădenii au marcat 14 goluri și au primit 6 în aceste meciuri de verificare.

„Pentru mine a fost mai puțin important rezultatul. La fiecare joc am încercat să urmărim anumite teme ce le-am cerut băieților. S-au achitat foarte bine de sarcini, de absolut tot ceea ce am cerut la fiecare joc. Condițiile de pregătire din această iarnă au fost bune, atât timp cât am avut teren sintetic la dispoziție. Am ținut neapărat să terminăm ultimul joc amical pe un teren de iarbă, drept dovadă și băieților le-a fost dor de iarbă. Am văzut o poftă de joc, s-a văzut un ritm de joc mult mai bun, deci eu zic că suntem pregătiți sută la sută să începem returul”, a mai afirmat antrenorul echipei Luceafărul Oradea, Cristian Lupuț.

Sâmbătă, pe 25 februarie, tot de la ora 11:00, Luceafărul va disputa primul meci oficial din noul an. În prima etapă din mini-returul Ligii a 2-a, bihoreni vor primi replica echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Meciul va avea loc tot la Baza Sportivă Luceafărul.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 16:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă