Foresta și-a definitivat lotul cu un fundaș și un atacant. La Suceava se dau lupte cu „munții” de zăpadă

Foresta și-a definitivat lotul cu un fundaș și un atacant.** La Suceava se dau lupte cu

Pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri, Foresta a reușit să-și completeze lotul cu încă doi jucători.

Primul dintre ei, Paul Mateciuc, este sucevean get-beget. Fundașul central în vârstă de 22 de ani a început fotbalul în urmă cu doisprezece ani, la Cetatea Suceava, unde a fost antrenat de Radu Cașuba, Victor Gălușcă și Silviu Stănescu. Ulterior, a trecut la Sporting Suceava, sub comanda lui Cornel Dârman și a lui Ciprian Anton, perioadă în care a stârnit și interesul celor de la Piatra Neamț. A apucat chiar să debuteze în Liga 1 în tricoul Ceahlăului, în 2015, într-un meci cu Universitatea Cluj, după care a ajuns să evolueze pentru Rapid Suceava, FC Zalău și Știința Miroslava.

În ultima zi a perioadei de transferuri a semnat cu gruparea suceveană și nemțeanul Daniel Nedelcu, un atacant masiv, în vârstă de 20 de ani. Acesta a jucat pentru Ceahlăul în Liga a 2-a în sezonul 2015-2016, după care a ajuns la Cimentul Bicaz.

În această iarnă, sub comanda lui Florentin Petre au mai ajuns și alți șapte jucători noi. Loic Kharoubi este un mijlocaș  în vârstă de 25 de ani care are în portofoliu formații cunoscute precum Valenciennes și Dunkerque din Franța, Al Gharafa (Qatar), Catanzaro și Brescia (Italia), Samsunspor (Turcia) sau Bolton Wanderers (Anglia). Kharoubi vine după o accidentare serioasă la genunchi și intenționează să-și relanseze cariera în România. De asemenea, au ajuns la un acord cu oficialii Forestei și fundașii centrali Moussa Konate, din Franța, în vârstă de 23 de ani, care a evoluat în cariera sa la Auxerre (Franța) și Carev Dvor (Macedonia, Liga I), și Ivan Georgiev Makriev, din Bulgaria, în vârstă de 21 de ani. Lista achizițiilor a fost completată cu fundașul lateral moldovean Oleg Lupușor (23 de ani), provenit de la Speranța Nisporeni, fundașul central Emanuel Vlad Opriș, 21 de ani, care aparține de Juventus București, Mihai Mușea, 24 de ani, mijlocaș dreapta, care a mai jucat la Conpet Ploiești, și Robert Martin, jucător crescut de de LPS Suceava, dar care a evoluat în tur la Șomuz Fălticeni.

Aceștia au misiunea de a-i înlocui pe Charles Acolatse, Issa Diallo, Alessandro Masella, Daniel Pappoe, Alexandru Belevschi, Dali Amar Belkacem, Eridson sau Boumina Naofal, care au părăsit Areniul în această iarnă.

Dintre fotbaliștii care au dus greul în sezonul de toamnă se mai află în prezent la echipă portarul Răzvan Began, fundașii Wilhem Renquin și Pavel Secrier, mijlocașii Vlad Stănescu și Andrei Cerlincă, atacanții Marius Matei și Edgar Movsisyan, alături de mijlocașul Vasile Dănilă, care a fost mai mult accidentat în sezonul de toamnă, și de juniorii Oloeriu Onofraș, Robert Bosânceanu, Cosmin Coroamă sau Ruben Sumanariu, și ei cu prezențe constante în echipă în turul campionatului.

Munții de zăpadă de pe Areni au fost îndepărtați înaintea jocului de campionat de sâmbătă

În altă ordine de idei, la stadionul Areni se fac ultimele pregătiri înaintea primului meci oficial al sezonului de primăvară, care va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, între Foresta și Dacia Unirea Brăila. Marea problemă a constituit-o îndepărtarea stratului gros de zăpadă de pe suprafața de joc.

„Cu ajutorul muncitorilor și al utilajelor de la Domeniul Public al Primăriei am reușit să o scoatem la capăt. Acum suprafața de joc se prezintă în condiții bune, important este însă să nu ningă din nou”, a declarat Neculai Grosu, administratorul stadionului Areni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Monitorul de Suceava

Pe aceeași temă