Stelele vor portari suceveni! FCSB l-a luat pe Niga, CSA Steaua l-a ofertat pe Hînțăscu. „Marius Lăcătuș m-a sunat să-mi propună să merg la București”

După portarul Toma Niga (19 ani), care a semnat în această vară un contract pe o durată de 5 ani cu echipa antrenată de Nicolae Dică, FCSB, Foresta Suceava ar putea să mai dea în intersezon un jucător la Steaua. Dacă Niga s-a transferat la Steaua lui Gigi Becali, concurentul său din poarta Forestei, Vlăduț Hînțăscu (23 de ani), a fost ofertat de Steaua Armatei, CSA.

„Președintele celor de la CSA, Marius Lăcătuș, m-a sunat să-mi propună să merg la București după ce a obținut numărul meu de telefon de la domnul Gică Hagi, eu aparținând din punct de vedere contractual de Viitorul Constanța până în vara anului viitor. Sincer, nu prea mă atrage ideea de a pleca în Capitală, în condițiile în care, pentru început, bugetul Stelei nu va fi unul generos. Eu am mai stat un an în București în sezonul în care am reușit promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc cu FC Voluntari și știu ce greu este să te descurci acolo cu bani puțini. Nu este singura ofertă pe care am primit-o în această vară, însă cel mai mult mi-aș dori să se rezolve problemele de la Foresta și să pot să-mi continui activitatea la echipa din orașul meu natal”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, goalkeeperul în vârstă de 23 de ani.

CSA Steaua l-a ofertat și pe Cezar Lungu, portarul Dunării Călărași.

Chiar dacă se află la începutul carierei de jucător, Vlăduț Hînțăscu știe deja ce vrea să facă după ce își va încheia activitatea competițională.

„Vreau să devin fac antrenor. Am terminat facultatea de sport și doresc să-mi completez studiile în acest domeniu. Am început deja să mă ocup de pregătirea unui copil foarte talentat de la Juniorul Suceava, este vorba de Cosmin Pop, care muncește la antrenamente visând să ajungă un mare portar”, a precizat Hînțăscu.

În sezonul recent încheiat, Hînțăscu a evoluat în 9 meciuri pentru Foresta. Niga a prins 27 de meciuri. În cariera sa, portarul originar din Suceava, a mai apărat la Sporting Suceava, Rapid CFR Suceava și FC Voluntari.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Pe aceeași temă