„Stegari” în curtea altora! Antrenorii și jucătorii Brașovului au început să-și găsească alte echipe unde să-și continue cariera

Echipele de Liga 1, dar și majoritatea cluburilor din liga secundă au început pregătirile pentru noul sezon. Foștii jucători și antrenori de la FC Brașov au început să-și găsească angajamente, unii sunt în negocieri avansate și așteaptă concretizarea tratativelor. Antrenorul Cornel Țălnar a mers la Luceafărul Oradea împreună cu secundul Florentin Petre și anunță planuri mari la gruparea orădeană unde sunt legitimați și doi foști „stegari”, Claudiu Codoban și Marius Matei.

„Vom încerca să aducem mai mulți jucători, pentru că vrem să facem o echipă competitivă care să ne facă să ne gîndim chiar la promovarea în prima ligă”, a dezvăluit Cornel Țălnar o parte din planurile pentru noul sezon.

Țălnar a dorit să-l aducă la Oradea și pe fostul său elev de la FC Brașov, Vlad Munteanu, însă mijlocașul brașovean încă nu a dat un răspuns pentru că are de rezolvat ceva probleme familiale. Un alt jucător de la FC Brașov dorit de Țălnar la Oradea este mijlocașul Ștefan Grigorie, dar și Robert Tripșa.

Florin Iacob, Chitoșcă și Băjan, la ASA Târgu Mureș

Fundașul stânga Cătălin Stan a semnat un contract pe două sezoane cu gruparea SCM Pitești, echipă nou-promovată în Liga a 2-a, iar portarul Florin Iacob, fundașul dreapta Robert Băjan și mijlocașul Sebastian Chitoșcă au început pregătirile cu ASA Târgu Mureș, echipă de Liga a 2-a, preluată din această vară de brașoveanul Laszlo Balint.

La gruparea mureșeană ar putea ajunge și mijlocașul Paul Iacob, însă totul depinde de Gică Hagi. Paul Iacob se află în cantonament cu Viitorul în Slovenia, iar la finalul acestui stagiu, Hagi va decide dacă îl va păstra pe Paul Iacob în lot pentru sezonul viitor sau îl va împrumuta la Târgu Mureș.

Poverlovici, Mutu și David, la Hărman

Fostul căpitan al „stegarilor”, Andrei Poverlovici, va juca în Liga a 3-a, la AFC Hărman, acolo unde s-a transferat și portarul Daniel Mutu. La Hărman ar putea ajunge și tânărul mijlocaș Ștefan Răchișan, care este dorit insistent de antrenorul Florin Stîngă.

Tot cu AFC Hărman a semnat ieri, pe un an, și fundașul dreapta brașovean Alexandru David, care a jucat ultima dată la UTA.

Daniel Mutu spune că a dorit să rămână aproape de Brașov, astfel că a acceptat oferta celor de la Hărman. „Am fost în discuții cu câteva echipe de Liga a 2-a, dar am dorit să rămân acasă, astfel că am acceptat oferta celor de la AFC Hărman”, a spus Mutu. David a fost convins de Florin Stîngă să semneze cu gruparea din Hărman, care sezonul trecut a terminat pe locul doi în C1. „Florin Stîngă mi-a prezentat proiectul de la Hărman, a contat și faptul că aici îi voi regăsi pe Buga și Poverlovici, astfel că am acceptat oferta de a juca la această echipă”, a spus David.

AFC Hărman le-a prelungit contractele și jucătorilor Buga, Forika, Mîndru, Plumb și Pavel.

Istrati va juca în prima ligă din Moldova

Sunt și jucători din vechiul lot care încă nu și-au găsit angajamente. Fundașul central Ioan Șerban a avut oferte de la Olimpia Satu Mare și CS Mioveni, dar acesta vrea să rămână acasă și se află în discuții cu echipele din jurul Brașovului. Fundașii Daniel Ciobanu și Alexandru Ichim nu și-au găsit încă echipe, Enceanu s-a întors la Steaua, însă nu a fost reținut în lot de antrenorul Nicolae Dică, iar Sabrin Sburlea se află în Germania unde speră să-și găsească un nou angajament.

Mijlocașul Iulian Popa se află în discuții cu mai multe echipe, însă până acum „Popică” nu s-a decis. Fostul atacant al „stegarilor”, Sergiu Istrati, va juca în prima ligă din Republica Moldova, la nou-promovata FC Sfântul Gheorghe.

Goge, la naționala jucătorilor fără contract

Pentru a-și găsi un angajament, fostul mijlocaș al Brașovului, Petre Goge, a apelat la AFAN. Goge se află deja în cantonament cu echipa națională a jucătorilor fără contract din România, care va participa între 3 și 6 iulie la un turneu internațional amical în Bulgaria, alături de reprezentativele similare ale țării gazdă, Poloniei și Greciei. Naționala jucătorilor fără contract este pregătită de Răzvan Rotaru (principal), Victor Naicu și Florin Andreescu (secunzi). Jucătorii vor sta în cantonament la Snagov până pe 3 iulie, când vor efectua deplasarea în Bulgaria. Primul antrenament va avea loc luni, 26 iunie, la ora 18.00, pe stadionul din Snagov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă