Stancu: „M-a luat prin suprindere decizia conducerii CSU, nu știu unde mă voi duce”

Fundașul liderului Seriei a II-a, Ionuț Stancu, a dat cărțile pe față și a explicat de ce nu mai este în vizorul antrenorului Ovidiu Stângă. Aflat la 31 de ani, Stancu nu se gândește să „pună ghetele în cui”, dar a evitat să spună la ce formație ar putea să ajungă.

– Ionuț, cum te-ai despărțit de CS Universitatea Craiova?
– Momentan, nu am reziliat contractul cu clubul, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare. Așadar, nu pot să spun că a fost o despărțire.

– Ce crezi că i-a determinat pe cei de la CSU să renunțe la serviciile tale?
– Nu știu, probabil au venit alți jucători mai valoroși și au considerat că nu mai contează pe serviciile mele. Nu este nicio tragedie, îmi voi găsi o altă echipă, însă în sufletul meu există un regret că nu mai sunt în lot. Este o echipă bună și mi-ar fi plăcut să realizez promovarea aici.

– Într-un fel, tu ai fost unul dintre autorii morali care a contribuit la revenirea Craiovei în prim-planul fotbalului craiovean. Consideri că s-a trecut prea repede peste acest lucru?
– Nu are nicio relevanță. Într-adevăr, am fost prezent la anumite discuții în care primarul Craiovei a promis că va fi fotbal la Craiova și s-a ținut de cuvânt. Recunosc, inițial proiectul era alături de Adrian Mititelu, însă dacă nu s-a putut realiza, s-a căutat o altă formă. A fost o onoare pentru mine că am jucat din nou la Craiova, însă acum totul este istorie.

– Ai primit oferte să pleci la o altă formație?
– M-a luat prin surprindere decizia conducerii CSU. Nu știu unde mă voi duce. Vom vedea, însă cu siguranță voi evolua undeva. Momentan știu că am contract cu CSU și până la rezilierea contractului nu pot să iau decizii.

– Iei în calcul varianta rămânerii la CSU, având o altă funcție în cadrul clubului?
– Ce funcție să primesc? Sunt încă tânăr, am 31 de ani, și vreau să mai joc cel puțin patru, cinci ani. Nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal.

– Cum vezi lupta dintre CS Universitatea și FC Universitatea?
– N-am nicio treabă cu nimeni. Ambele echipe au șanse mari să promoveze, sunt echipe foarte bune, cu jucători experimentați. Eu nu am văzut niciodată o mare rivalitate între CSU și FCU. Conflictele au fost la nivelul conducerilor, nu la cel al jucătorilor. În teren a fost o concurență pozitivă și, cel mai important, a fost readus fotbalul la Craiova. Ar fi extraordinar ca ambele grupări să reușească promovarea și să joace în Liga I.

– Te-ai duce la FCU dacă ai primi o ofertă?
– Momentan, am contract cu CSU și până va fi reziliat nu pot să spun nimic. Normal, vreau să joc la un nivel cât mai ridicat, dar vom vedea după ce voi deveni liber de contract.

– Cum vezi lupta pentru promovarea în Liga a II-a, seria 2?
– În mod normal, ar trebui să promoveze CS Universitatea Craiova. Are toate condițiile necesare pentru a ajunge în Liga I. Pentru locul al doilea vor fi mai multe echipe care se vor lupta. Oricine ar putea promova.

Sursa: Gazeta de Sud

Pe aceeași temă