Sporting își lasă golgheterul să plece: „Cred ca Rapidul i s-ar potrivi ca o mănușă”

Sporting își lasă golgheterul să plece:**

Golgheterul Sportingului, Alex Buziuc, este mai aproape ca oricând de un transfer. Conducătorii divizionarei a treia sucevene sunt deciși să îi dea drumul în fotbalul mare tânărului atacant, mai ales că acesta nu duce lipsă de oferte.

Al doilea marcator din seria întâi a Ligii a 3-a în ediția precedentă de campionat, cu 12 goluri, Buziuc a stârnit în vară interesul mai multor cluburi. Prim-divizionara Gloria Bistrița și-ar fi dorit chiar un amical cu Sporting pentru a-l vedea la lucru pe atacantul sucevean.

„Vara trecută a fost contactat de Gloria Bistrița și de alte cluburi, dar noi ne-am dorit să mai rămâna aici jumătate de an ca să mai crească în valoare. Și-a mai pierdut din eficacitate nu din cauză că și-a iesit din formă, ci pentru că nu a avut alături jucători care să îl pună în adevarata sa valoare. Cred că în această iarnă, indiferent de unde vor veni oferte, el trebuie să își urmeze cursul carierei, pentru că nu dorim să îl ținem pe loc. Eu mi-aș dori să plece pentru că a trecut toate testele de Liga a 3-a și cred ca ar trebui să facă pasul la o echipă din primele două eșaloane, unde să joace”, a anunțat managerul Ciprian Anton.

Conform celor de la Sporting, Rapid Suceava poate fi o destinație pentru Buziuc, dar doar în anumite condiții. Același lucru este valabil și în cazul fundașului Constantin Ferariu.

„Eu cred ca Rapidul i s-ar potri ca o mănușă lui Buziuc. Acolo nu se pune presiune prea mare, pentru că nu-i văd să aibă probleme cu evitarea retrogradării. Depinde doar de cei de la Rapid dacă și-i doresc pe Buziuc și pe Ferariu. Sunt câteva lucruri peste care nu putem trece. Ferariu a venit doar de jumătate de an la noi și nu putem să emitem prea mari pretenții. În schimb, Buziuc este 100% produsul Sportingului. Ca manager, cred ca ar trebui să mai vină niste bani la club, și cum se poate mai bine, decât prin vânzarea de jucători?! Ne dorim să joace pentru Suceava, dar trebuie discutat foarte serios, pentru că în patru ani de zile acestui copil i s-a oferit salarizare, cazare și masă de către clubul Sporting. Nu avem mari pretenții financiare, am accepta și varianta coproprietății. În vară au fost discuții, dar cei de la Rapid au considerat că Buziuc trebuie să meargă acolo doar pentru că l-au chemat. Părerea mea este că trebuie respectat și clubul de la care pleacă”, a mai spus Ciprian Anton.

Sursa: Gazeta de Suceava

Pe aceeași temă