Sorin Bălu, noul antrenor al echipei FC Caransebeș

Sorin Bălu,** noul antrenor al echipei FC Caransebeș

Deși are șanse să ajungă la rândul ei în eșalonul secund, Mama Mia Becicherecu Mic a rămas fără antrenor principal. Sorin Bălu a confirmat că a ajuns la o înțelegere cu FC Caransebeș și se pregătește pentru duelurile din Liga a 2-a cu ACS Poli și Metalul Reșița. „Gugulanii” se mișcă rapid și pe piața transferurilor de jucători, întărindu-se deja cu două nume noi.

Tânărul antrenor a confirmat că se desparte de „pizzeri” după trei ani pentru a semna cu nou promovata din Caraș, tocmai echipa cu care s-a luptat în C4 pentru primul loc. Bălu, care a refuzat în două rânduri să preia suferinda UTA în B2, a ajuns la un acord cu team managerul Sorin Boiangiu și cu președintele „gugulanilor” George Galamaz, urmând să-și pună și semnătura în acte. „Ne-am înțeles asupra tuturor detaliilor. Urmează să semnăm. Sunt antrenorul Caransebeșului în acest moment. Mă interesează să formăm o echipă bună care va face totul ca să câștige. Bineînțeles trebuie să lucrăm pas cu pas. Nu va fi ușor dacă vor pica într-adevăr opt echipe, dar nu va fi imposibil să ne salvăm. Sper să onorăm publicul din Caransebeș, să fim o echipă care joacă un fotbal bun”, a declarat Sorin Bălu pentru Sport9.ro.

Primele întăriri, din Arad

Caransebeșul se va despărți de mai multe nume în această vară, astfel că a început deja și campania de achiziții pentru B2. Primii sosiți provin de la Gloria Arad: portarul Cătălin Bujor și fundașul central Alexandru Manea. „Ei doi au venit… Sunt discuții cu mai mulți jucători, o parte dintre ei au jucat în Liga a II-a, unii au cochetat cu Liga I”, a precizat Bălu.

Printre numele dorite de Sorin Boiangiu se află și jucători aflați pe lista de plecare a lui ACS Poli, precum Valentin Coca și Fabian Himcinschi. În timp ce de la Mama Mia ar putea sosi nu mai puțin de 5-6 titulari din sezonul recent încheiat. La capitolul plecări ar putea fi jucătorii proveniți de la SC Politehnica SA, în cazul în care nu se ajunge la un nou acord de împrumut.

Dueluri cu Metalul, ACS Poli și poate… Mama Mia

Dacă trupa din Becicherecu Mic ar fi primită în B, Banatul ar avea parte de nu mai puțin de patru reprezentante în acest eșalon. Sorin Bălu crede că jocurile „inter-bănățene” vor fi cu adevărat interesante. „Ar fi ceva senzațional ca Mama Mia să joace în Liga a II-a, pentru că oamenii de acolo sunt deosebiți. M-aș bucura pentru ei. Cu siguranță va fi măgulitor și onorabil că vom întâlni Poli și va fi un derby județean interesant cu Metalul Reșița”, a conchis Bălu.

FC Caransebeș se va reuni pe data de 14 iulie și va efectua un stagiu centralizat la baza proprie.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă