Sorian și-a cerut plecarea de la UTA. „Nu mai pot risca să stau o jumătate de an pe tușă”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Dec. 2015, 17:29 Actualizat: 15 Dec. 2015, 17:30 Bursa transferurilor
Sorian și-a cerut plecarea de la UTA.  „Nu mai pot risca să stau o jumătate de an pe tușă”

Conducătorii grupării fanion a Aradului, UTA Bătrâna Doamnă, nu au întocmit, sau – cel puțin – nu au făcut publică o „listă neagră” în rândul jucătorilor care au apărat culorile „alb-roșii” în prima parte a sezonului din Liga 2. Există, totuși, un fotbalist care e greu de crezut că va mai juca la UTA și în primăvară și asta pentru că nu-și mai dorește asta.

Pe undeva era și de așteptat ca Alexandru Sorian să facă primul pas în intentarea „divorțului”, fiindcă se aștepta să fie o „piesă” mai importantă în angrenajul „textiliștilor”. „Le-am comunicat domnilor Nagy și Meszar că nu mai vreau să continui la UTA, dar nu am semnat niciun act în acest sens. Contractul meu expiră în vară, nu mai pot risca să stau o jumătate de an pe tușă. Cel puțin antrenorul Roland Nagy mi-a spus că regretă faptul că nu mi-a dat mai multe șanse, dar atâta timp cât echipa mergea bine într-o anumită formulă era greu să schimbe ceva în alcătuirea ei. Cum am mai spus, poate a fost și vina mea că nu am fost mai convingător, dar în primăvară aș vrea să joc mai mult și cred că aș avea mai multe șanse în altă parte”, spune mijlocașul ofensiv de 24 de ani, care crede că „Bătrâna Doamnă” poate promova dacă-și dorește cu adevărat asta. „Am spus încă de la bun început că UTA nu va avea probleme în îndeplinirea obiectivului cu acest lot. Va ajunge cu siguranță în play-off și chiar ar putea juca din vară în Liga 1, dacă vrea cu adevărat asta. Mediașul, principala favorită, e puțin în spate, conjunctură e bună, la anul va fi mult mai greu să promovezi”, adăugă Sorian.

Cum FC Bihor, formația la care s-a lansat în fotbalul mare e în moarte clinică, orădeanul e conștient ca va trebui să plece din nou departe de casă. „Nu se pune problema să mai joc la FC Bihor, un club de la care și așa mai am de luat șapte salarii. Oferte concrete nu am, pe undeva e și normal atâta timp cât încă sunt sub contract cu UTA, dar sunt convins că în curând vor suna și telefoanele”, mai crede Alex Sorian.

Orădeanul a jucat ceva mai mult de 100 minute în campionat pentru „alb-roșii” în prima parte a anului, plus în meciurile de Cupă cu CSM Lugoj și Metalul Reșița.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Dec. 2015, 17:29 Actualizat: 15 Dec. 2015, 17:30 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă