Snagovul joacă tare pe piața transferurilor! Cu încă trei noi achiziții puternice, Sportul se înscrie serios în lupta pentru promovare, alături de Petrolul și „U” Cluj

Sportul Snagov își face trupă tare pentru noul sezon al Ligii 2. Echipa ilfoveană a semnat cu trei noi jucători în această săptămână, după ce în precedenta bătuse palma cu alți patru fotbaliști. De ieri, trupa antrenată de Laszlo Balint se află în cantonament la Tărlungeni.

Cu Sportul au semnat, ieri, foștii utiști Darius Buia (24 de ani) și Cătălin Hlistei (23 de ani), în timp ce astăzi a fost prezentat Valentin Bărbulescu (32 de ani), ultima dată la CSM Școlar Reșița, în Liga 3. Toți sunt mijlocași, primii doi ofensivi, iar ultimul defensiv.

„Odată cu venirea la Sportul începe o nouă etapă în cariera mea și îmi doresc ca aceasta să fie cea mai bună de până acum, atât pentru mine, cât și pentru club. Chiar dacă suntem conștienți că trebuie să avem puțină răbdare cu crearea relațiilor de joc, avem toți încredere în puterea grupului care se construiește sub comanda domnului antrenor Balint”, a spus Cătălin Hlistei la prezentarea la Sportul.

„Deși începuturile sunt dificile, ele sunt, de asemenea, și deosebit de frumoase, deoarece ai șansa de a demonstra, ție și celor din jur, de ce anume ești capabil din punct de vedere profesional și beneficiezi și de entuziasmul noului start. Mă bucur pentru că am semnat cu Sportul Snagov și sper să depășesc așteptările tuturor celor care au dorit să fac parte din această echipă”, a declarat Darius Buia, fiul fostului polist Romulus Buia. Juniorul Buia bătuse palma cu ilfovenii încă de săptămâna trecută, însă nu a fost fost prezentat oficial până nu i s-a încheiat contractul cu UTA.

Atât Hlistei, cât și Buia au semnat cu Sportul Snagov pe un sezon.

Valentin Bărbulescu, care are promovări în Liga 1 bifate cu Petrolul Ploiești și Juventus București, a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu Sportul Snagov. Mijlocașul defensiv a mai jucat la actualul club care l-a transferat acum, însă pe vremea când acesta se numea Damila Măciuca, respectiv Metalul Reșița.

„Sub o formă sau alta, am revenit la Sportul Snagov, având în vedere că am mai jucat pentru predecesoarele proiectul actual. Deși erau vremuri diferite, găsesc organizarea și așteptările de la actuala echipă net superioare celor de atunci și sunt convins că vom face reuși să facem o figură frumoasă în actuala ediție de campionat”, a spus Bărbulescu la prezentarea la Sportul Snagov, jucător care în cariera lui a mai trecut pe la Concordia Chiajna, vechea Petrolul, ACS Berceni, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, Metalul Reșița, Juventus București și CSM Școlar Reșița.

„Cătălin Hlistei și Darius Buia au semnat contracte cu gruparea snagoveană pe un an cu opțiune de prelungire și s-au alăturat deja cantonamentului din Tărlungeni, Brașov.

Cătălin Hlistei (dreapta) s-a născut pe 24 august 1994 și a jucat, până în prezent, pentru Pandurii Târgu Jiu și UTA Arad, poziția sa în teren fiind cea de mijlocaș stânga. În sezonul anterior, Cătălin a bifat 25 de apariții în tricoul arădenilor, pentru care a marcat opt goluri în campionat.

Darius Buia (stânga), născut pe 30 aprilie 1994, a activat atât în Liga I, cât și în Liga a II-a pentru formații precum Dinamo București, Academica Clinceni și UTA Arad, de la care s-a transferat la Sportul Snagov. Darius a debutat și pentru echipa națională a României, selecționatele U17 și U19, reușind să marcheze trei goluri în 12 meciuri pentru ambele reprezentative. Din postura de mijlocaș ofensiv, noul transfer al Sportului a evoluat în 14 meciuri și a înscris nouă goluri în sezonul 2017-2018 al Ligii secunde.

În vârstă de 32 de ani, Valentin Bărbulescu a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu Sportul Snagov. În cariera de jucător profesionist de fotbal, Valentin a acumulat experiență însemnată în Ligile I și a II-a la echipe precum Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești, Sportul Snagov (când activa sub denumirile Damila Măciuca și Metalul Reșița) și Juventus București, returul stagiunii 2017-2018 găsindu-l în lotul celor de la CSM Reșița, cu care a fost la un pas de promovarea în eșalonul secund al fotbalului românesc.

Cătălin, Darius, Vali, vă urăm bun venit și la cât mai multe goluri în tricoul Sportului!”, sună prezentarea Sportului Snagov pentru cele trei achiziții.


 

Până acum, Sportul Snagov i-a prezentat ca noi achiziții pe Lucian Ion (24 de ani, ex CS Balotești), Robert Elek (30 de ani, ex Juventus București), Robert Candrea (23 de ani, ex Olimpia GrudziĂ…dz / Polonia), Florin Ilie (26 de ani, ex CS Mioveni), Darius Buia (24 de ani, ex UTA Arad), Cătălin Hlistei (, ex UTA Arad) și Valentin Bărbulescu (ex CSM Școlar Reșița).

Tot în amicalul de sâmbătă cu CS Balotești (scor 2-1), antrenorul Laszlo Balint i-a urmărit și pe Poiană, Gât, Cherecheș, Cornea și Ionescu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă