Darius Buia pleacă de la UTA și semnează cu o rivală din Liga 2. „Îmi pare rău, dar trebuia să mă gândesc și la viitorul meu”

Darius Buia pleacă de la UTA și semnează cu o rivală din Liga 2.**

UTA pierde unul dintre jucătorii importanți pe care s-a bazat în a doua parte a sezonului recent încheiat. Fiindcă nu i s-a propus prelungirea, din cauza incertitudinii financiare existente la Arad, Darius Buia (24 de ani) a răspuns pozitiv ofertei pe care a primit-o între timp de la Sportul Snagov.

Mijlocașului ofensiv încă al „Bătrânei Doamne” îi expiră pe 30 iunie contractul, iar apoi va semna cu gruparea ilfoveană preluată de Laszlo Balint. Buia spune că se desparte cu părere de rău de UTA, dar că alegerea a făcut-o și din punct de vedere financiar.

„Mă pregătesc de pe 16 iunie la Arad și nimeni nu mi-a spus nimic despre viitor până azi. Între timp, m-au contactat cei de la FC Snagov, care au insistat să le dau un răspuns. Îmi pare rău că mă despart de UTA, unde m-am simțit foarte bine și am dat tot ce am avut cel mai bun în mine, dar trebuia să mă gândesc și la viitorul meu. Le mulțumesc, în primul rând suporterilor, care ne-au încurajat necondiționat, dar și colegilor, antrenorilor și tuturor utiștilor. Sper ca această echipă de tradiție să ajungă cât mai repede posibil acolo unde îi este locul, adică în Liga 1″, a spus Buia pentru Sport Arad.

Adus de la Gloria Lunca Teuz Cermei, din Liga 3, în iarnă, Buia a evoluat în 14 meciuri pentru UTA și a marcat 9 goluri. În cariera sa a mai jucat pentru LPS Banatul Timișoara, club care l-a format, Dinamo, Dinamo II și Academica Argeș.

Sportul Snagov s-a reunit marți și i-a mai prezentat până acum, ca noi achiziții, pe Lucian Ion (24 de ani, ex CS Balotești) și Robert Elek (30 de ani, ex Juventus București).

Pe aceeași temă