Laszlo Balint și-a început treaba la Sportul Snagov. Echipa ilfoveană s-a reunit și a bifat și primele două achitiții | FOTO

Cu un nou antrenor principal, după ce lui Valeriu Răchită nu i s-a mai prelungit contractul, fiindcă n-a respectat pretențiile primarului Snagovului, Sportul a dat start, marți după-amiază, pregătirii pentru următoarea ediție a Ligii 2, una care se anunță extrem de grea, având în vedere numele cluburilor care vor participa. Laszlo Balint a condus primul antrenament pe stadionul Voința din Ghermănești, acolo unde autoritățile locale au promis o construcție nouă, însă se doveștete că doar au mințit.

Miercuri și joi, jucătorii Sportului vor efectua vizita medială, sâmbătă, de la ora 11:00, vor susține un meci amical cu CS Balotești, atunci când Balint se va decide în privința lotului pe care se va baza începând de luni, atunci e programat startul cantonamentului de la Tărlungeni. Ilfovenii trag tot spre Brașov, acolo unde acționarul Cătălin Rufă a vrut să mute clubul în această vară, însă tranzacția a picat, „stegarii” preferând să continue proiectul AS SR Brașov, unul curat, susținut de suporteri.

La primul antrenament au participat 23 de jucători, din lotul vechi fiind prezenți, printre alții, Florin Iacob, Viorel Ferfelea, Cristian Bustea, Dragoș Huiban, Bogdan Stancu, Stelu Costache, Ioan Șerban, Viorel Lică și, bineînțeles, Bogdan Oancea, fiul primarului comunei Snagov.

„În această după-amiază, lotul Sportului Snagov s-a reunit și antrenat pentru prima dată sub comanda lui Gyuszi Balint. Înainte de a ieși pe teren, jucătorii au făcut cunoștință cu noul antrenor principal al echipei, care a expus succint programul din această perioadă de pregătire, dar și planurile pentru sezonul 2018-2019 al Ligii a II-a.
Vizita medicală va avea loc mâine și poimâine dimineață, pentru ca sâmbătă să se susțină un meci amical în compania CS Balotești. Luni, echipa va pleca în primul cantonament al verii, care se va desfășura în Tărlungeni, Brașov”
, a anunțat Sportul Snagov pe pagina sa de facebook.

Robert Elek și Lucian Ion, primele două achiziții

Echipa din Snagov, care va continua să joace pe teren propriu la Ștefăneștii de Jos, a perfectat și primele două transferuri. Lucian Ion (24 de ani), de la CS Balotești, și Robert Elek (30 de ani), de la Juventus București, vor evolua la Sportul din noul sezon.

„Sunt bucuros pentru că m-am alăturat grupării din Snagov. Am auzit, deopotrivă din presă și de la cei responsabili de club, despre planurile echipei și abia aștept să pun umărul la îndeplinirea obiectivelor Sportului Snagov”, a spus Lucian Ion, care a semnat pe un sezon cu Sportul, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

Mijlocașul, care a fost în dese rânduri și căpitan la CS Balotești, a evoluat în ultimele două sezoane la echipa ilfoveană. În precedenta ediție a Ligii 2 a bifat 26 de meciuri și 3 goluri, iar în cariera sa a mai îmbrăcat tricourile echipelor CS Otopeni și Concordia Chiajna.

Robert Elek a semnat tot pe un sezon cu Sportul Snagov și vine de la Juventus București, acolo unde a jucat în doar 11 meciuri și a înscris un gol în campionatul Ligii 1.

„M-am alăturat Sportului Snagov deoarece am încredere în acest proiect. Ca jucător, în momentul în care alegi un nou club pentru care să activezi, trebuie să rezonezi cu planurile conducătorilor, cu opiniile staffului tehnic, trebuie să crezi că tot ce aceștia își propun este realizabil și că tu poți face diferența pentru ei. Sunt foarte motivat să dau ce e mai bun din mine în acest nou capitol din viața mea de fotbalist și le mulțumesc, pe această cale, domnului antrenor Gyuszi Balint, domnilor Cătălin Rufă și Victor Angelescu și bunului meu prieten, Bogdan Apostu, pentru intermedierea acestei colaborări”, a transmis Elek prin intermediul paginii de facebook a clubului Sportul.

În cariera sa de jucător a mai evoluat pentru echipele: Oțelul, Petrolul, FC Bihor, Unirea tărlungeni, ACS Poli Timișoara și FC Botoșani.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb Sportul Snagov

Pe aceeași temă