Sepsi i-a dat lovitura de grație Brașovului. Chemat la Dinamo, golgheterul Manole a fost împrumutat la Sfântu Gheorghe. Covăsnenii au mai adus un „câine” și alt jucător din Liga 1

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost, ca nou-promovată, una dintre surprizele plăcute a primei părți a actualului sezon al Ligii 2. În cele 18 meciuri desfășurate în 21 de etape, echipa din Covasna a acumulat 35 de puncte și a iernat pe locul 5, la doar trei puncte în spatele Brașovului, aflat pe locul 3, care duce la barajul de promovare, și la patru puncte față de a doua clasată UTA Bătrâna Doamnă, aflată pe loc promovabil direct.

Formația pregătită de Valentin Suciu beneficiază de stabilitate din toate punctele de vedere, e una dintre cele mai serioase din eșalonul secund și în partea a doua a sezonului ar putea fi clubul care tace și face. Cel puțin așa și-a început noul an. Cu pierderi minime de jucători, Sepsi OSK și-a întărit lotul în această perioadă de pregătire cu câteva nume interesante. Trei dintre ele au fost realizate în chiar ultima zi de transferuri.

Un „botoșănean” și doi dinamoviști pe ultima sută de metri

Conducătorii clubului din Sfântu Gheorghe au împrumutat trei jucători de la echipe din Liga 1.

Răzvan Greu, mijlocaș de 21 de ani, a fost achiziționat de la FC Botoșani, acolo unde în prima parte a sezonului a bifat 7 meciuri în Liga 1. În cariera sa, Greu, originar din Târgu Mureș, a mai evoluat la „U” Cluj sau CSM Sighetu Marmației.

Ceilalți doi vin de la Dinamo. Vlad Olteanu (20 ani) a fost jucătorul lui FC Brașov, însă la începutul anului 2016 a fost transferat de Dinamo. Pentru clubul din „Ștefan cel Mare” a bifat însă doar 4 jocuri în acest sezon, în rest evoluând pentru „satelitul” din Liga 3. Fundașul de picior stâng se va încadra perfect la categoria Under 21 și îi e văzut ca un înlocuitor perfect pentru Andrei Țepeș.

Cel de-al doilea dinamovist adus la Sepsi sub formă de împrumut este Laurențiu Manole (20 ani). Formația din Sfântu Gheorghe a dat lovitura prin achiziționarea mijlocașului care în prima parte a sezonului a evoluat în 18 meciuri pentru FC Brașov și a fost unul dintre golgheterii echipei, cu cele 7 goluri ale sale. Ieri, în ultima zi de transferuri, Manole a fost cerut de Dinamo înapoi de la Brașov, pentru ca imediat să fie redirecționat către Sepsi OSK.

„Au fost unele dintre cererile mele, dar s-au realizat pe ultima sută de metri. Sunt jucători pe care îi cunoaștem”, s-a rezumat să spună antrenorul Valentin Suciu după cele trei achiziții bifate în ultima zi în care se mai puteau face transferuri.

Celelalte achiziții din această iarnă sunt Sebastian Ghinga (30 ani), căpitanul din prima parte a sezonului al Metalului Reșița, un experimentat fundaș care a evoluat în Liga 1 pentru Sportul Studențesc și FC Botoșani, Vlad Bujor (28 ani), atacant care vine de la Foresta Suceava, acolo unde a bifat 17 meciuri și 4 goluri, cât și Sandu Iovu (21 ani) un mijlocaș de bandă din Hunedoara care ultima dată a evoluat pentru Unirea Dej, iar în cariera sa a mai trecut pe la Ceahlăul Piatra Neamț, unde a debutat în Liga 1, și Metalurgistul Cugir.

Țepeș le-a dat țeapă

La capitolul despărțiri, Sepsi OSK nu se va mai baza în partea a doua a sezonului pe fundașii Andrei Țepeș, care obținuse rezilierea spunând că se lasă de fotbal, însă care apoi a semnat cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Csaba Tanko Zsolt, împrumut în Liga 4 la KSE Târgu Secuiesc, și Armando Silviu Mihai, plecat de anul trecut în Spania, cât nici pe portarul Daniel Mutu, revenit la FC Brașov.

Dintre aceștia, pierderea lui Țepeș pare cea mai importanță. „Inițial a plecat de la noi fiindcă s-a lăsat, apoi am văzut că Miercurea Ciuc l-a reactivat. Atunci am încercat cu toții să-l convingem să rămână, dar, pe moment, decizia o luase. Nu am reușit, se angajase la Jandarmerie. Am fost dezamăgiți, normal, pentru că plecase de aici că se lasă de fotbal. Până la urmă, după multe discuții, am înțeles decizia lui și am rămas cu un gust amar. Asta este, nu avem ce face.”, a spus, pentru Liga2.ro, antrenorul Suciu.

Pregătire pe plan local și în în Antalya

Cât privește pregătire de iarnă, echipa din Sfântu Gheorghe s-a pregătit pentru început pe plan local, apoi a mers pentru 10 zile într-un stagiu în Antalya, în Turcia, iar acum se antrenează fie la baza proprie, fie la Tărlungeni.

„Per total, am avut o primă parte a pregătirii solicitante aici la Sfântu Gheorghe, la baza proprie, unde am pus mai mult accent pe pregătirea fizică, a urmat cantonamentul de la Belek, unde am stat 10 zile. Au fost condiții foarte bune, terenuri foarte bune, am putut să ne pregătim foarte bine. Am avut parte și de jocuri amicale bune, cu adversari care erau mult mai avansați decât noi în pregătire”, a concluzionat Valentin Suciu pregătirea de până acum, precizând și că doar un singur jucător are probleme medicale: „Mitra acuză o accidentare. Acum facem investigații să vedem ce este exact. La meciul cu Aerostar a simțit ceva dureri la picior.”

Sepsi OSK debutează în meciurile oficiale sâmbătă, la Sânmartin, în Bihor, de la ora 11:00, acolo unde va juca împotriva Luceafărului Oradea. „În această săptămână vom face antrenamente, unde putem, din cauza vremi. Din fericire, o să facem trei antrenamente la Tărlungeni, pe terenul sintetic și ne pregătim pentru meciul de la Oradea. Va fi unul foarte dificil, mai ales că îi cunoaștem, au o echipă ambițioasă, care joacă fotbal, am văzut că s-au întărit și ei. Sper să fie un spectacol și ne dorim să scoate maximum din acest joc”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Valentin Suciu.

Concurență pe toate posturile: „Numai pe ochi frumoși nu se poate”

Cu toate că până acum și-a testat jucătorii în zece meciuri amicale, staff-ul tehnic al echipei din Sfântu Gheorghe nu e încă hotărât pe jucătorii care vor alcătui primul 11 în jocul cu Luceafărul Oradea. Covăsnenii au o bună concurență pe toate posturile, astfel că antrenorii sunt încântați de lupta care se dă între jucători.

„Încă mai avem ceva incertitudini, dar zilele care urmează trebuie să ne facem o idee. Achizițiile sunt benefice, mi i-am dorit pe toți și acum sper să fie sănătoși și să se intergreze cât mai repede în grup. Nimeni nu pornește ca titulari, trebuie să demonstreze la antrenamente că își merită locul. Avem idei și, din fericire, avem și concurență pe 99 la sută din posturi și asta este bine pentru noi. Numai pe ochi frumoși nu se poate. Trebuie să pună osul la bătaie și să demonstreze că își merită locul în echipă”, a mai spus Suciu.

10 meciuri amicale: 6 victorii, 1 egal, 3 înfrângeri

Înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia, Sepsi OSK a desfășurat patru meciuri amicale, toate câștigate. În Antalya, mai precis la Belek, au disputat cinci partide de verificare, în timp ce la revenirea din cantonament s-a mai desfășurat un singur joc test.

AFC Hărman 3-0 / au marcat: Alin Babei, Ionuț Plămadă și Vlad Bujor
Fejer – Chiș, Damian, Ursu, Burlacu – Artur (lituanian în probe), Minciună, Issa, Huiban – Hadnagy, D. Ene.

AFC Odorheiu Secuiesc 6-2 / au marcat: Hadnagy, Artur, Dumbravă, D. Ene, Minciună, Bujor
Fejer – Chiș, Ursu, Damian, Burlacu, Huiban, Ghinga, Țuțu, Iovu, Hadnagy, Artur

Meciurile cu AFK Csikszereda și AFC Odorheiu Secuiesc au făcut parte dintr-un trial desfășurat la Miercurea Ciuc. Fiecare joc a durat 50 de minute.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0 / a marcat: D. Ene
Niczuly – Răduțoiu, Ursu, Damian, Dumbravă – Ghinga, Minciună – Jakab, Hadnagy, D. Ene – Huiban

AFC Odorheiu Secuiesc 4-0 / au marcat: Iovu, Bujor, Issa, Veress
D. Mutu – Burlacu, Damian, Ursu, Dumbravă – Iovu, Issa, Țuțu – Plămadă, Bujor, Babei. Au mai intrat Tofan și Veress.

Amicalele din Belek:

Spartacus Nyíregyháza 0-1 (locul 11 Liga 2 din Ungaria)
Niczuly – Burlacu, Ursu, Damian, Dumbravă – Iovu, Ghingha, Thiaw, Plămadă – Hadnagy, D. Ene

Soroksár SC 0-2 (locul 1 Liga 2 din Ungaria)
Fejer – Chiș, Mitra, Ursu (Ghinga), Răduțoiu – Jakab (Tofan), Minciună, Țuțu, Huiban – Babei (Veress), Bujor

Deutschlandsberger SC 1-1 (locul 6 Liga 3 Austria) / a marcat: Veress

TS Podbeskidzie Bielsko-Biała 0-2 (locul 9 Liga 2 Polonia)
Niczuly – Chiș, Damian, Ursu, Dumbravă – Mitra, Thiaw, Bujor (Minciună), Huiban – Hadnagy, D. Ene (Plămadă)

FC Sfîntul Gheorghe 3-1 (locul 4 Liga 2 Moldova) / marcatori: Hadnagy, Bujor, Ene
Niczuly – Burlacu, Ursu, Damian, Dumbravă – Minciună, Thiaw, Iovu, Huiban, Ghinga – Hadnagy. Au mai evoluat: Fejér, Mitra, Plămadă, Jakab, Ene, Răduțoiu, Chiș, Bujor.

La revenirea din Turcia, Sepsi OSK a mai desfășurat un singur meci amical, în weekendul trecut, cu Aerostar.

Aerostar Bacău 3-0 / marcatori: Issa, Ene
Niczuly – Burlacu, Ursu, Damian, Dumbravă – Greu, Issa, Mitra, Huiban – Țuțu, Hadnagy. Au mai jucat: Fejér, Chiș, Minciună, D. Ene, Plămadă, Bujor, Iovu, Răduțoiu, Jakab.

Lotul echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pentru partea a doua a sezonului:

portari:
Bela Csongor FEJER
Roland NICZULY

Adrian Ovidiu RUSANDU

fundași:
Ciprian Gheorghe RĂ‚DUȚOIU
Daniel Florin DUMBRAVĂ‚
Ionuț Andrei URSU
Răzvan Tudor DAMIAN
Marius Mihai BURLACU
Paul CHIȘ
Vlad OLTEANU

mijlocași:
Szilard MITRA
Mame Seydina Issa THIAW Lahi
Sebastian Marinel GHINGA
Bogdan Ioan MINCIUNĂ‚
Alexandru ȚUȚU
Robert JAKAB
Laurențiu MANOLE
Răzvan GREU
Sandu IOVU

Dragoș Ionuț HUIBAN
Ionuț PLĂ‚MADĂ‚
Costinel Andrei TOFAN

atacanți:
Attila Laszlo HADNAGY
Dumitru Daniel ENE
Vlad Alin BUJOR
Zsombor VERESS

*jucătorii bolduiți se încadrează la categoria Under 21

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FB Sepsi OSK

Pe aceeași temă