„Sânge proaspăt” pentru Ripensia! Roș-galbenii au obținut semnătura a doi jucători de 19 ani

Când i-a mai rămas un singur amical de jucat înaintea meciurilor oficiale, Ripensia a ales doi tineri dintre cei aflați din probe, care au semnat înțelegeri valabile pe un an și jumătate. Tiberiu Istrătescu și Vlad Chera au semnat înțelegeri cu clubul timișorean, primul – din postura de jucător liber, iar al doilea –  sub formă de împrumut.

Istrătescu a reușit să îl convingă pe Pelici, după ce antrenorul l-a certat la amicalul de miercuri cu UTA, formula de „acarie”. „Istrătescu, tu ce post joci? Câte șuturi pe poartă ai dat în amicale?” îi striga „Pelicanul” de la marginea terenului, cu referire al faptul că atacantul nu a trimis nicio minge pe poartă în toate amicalele. Chiar și așa, clubul i-a oferit un contract pe un an și jumătate. Istrătescu este născut în anul 2000, iar în perioada 2012-2016 a fost junior al Rapidului. De acolo a ajuns în Germania, la SpVgg Landshut, iar în vară a semnat cu ASU Politehnica, pentru care nu a apucat să debuteze.

De asemenea, Ripensia îl va împrumutat pentru un an și jumătate și pe Vlad Chera. Mijlocașul e născut tot în 2000 și e un produs al juniorilor de la CSM Reșița. De aici, a ajuns la Centrul Național de Pregătire Timișoara. Vara trecută, a semnat cu Viitorul, dar a rămas la CNPT.

Pe lângă ei, Ripensia i-a mai transferat iarna aceasta pe Andrei Tînc (33 de ani, fundaș, ex Luceafărul Oradea) și Horațiu Moldovan (21 de ani, portar, ex Energeticianul).

Pentru ripensiști, repetiția generală înainte de reluarea Ligii a 2-a va fi sâmbătă, în Valea Domanului, cu CSM Școlar Reșița.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă