Romulus Ciobanu, ca și plecat de la CSO Plopeni

24 Dec. 2011, 12:23 Bursa transferurilor
Romulus Ciobanu,** ca și plecat de la CSO Plopeni

Una dintre echipele peste medie ale seriei a III-a, CSO Plopeni, formație aflată pe locul 7 în ierarhia la zi, cu 19 puncte (la 4 puncte distanță de locurile retrogradabile) nu va avea un retur prea liniștit. Veștile dinspre gruparea finanțată și de Primaria Plopeni nu sunt deloc încurajatoare, anunțată diminuare a bugetului cu un procent important producând efecte.

Astfel, șansele ca antrenorul Romulus Ciobanu, cel de care se leagă și progresul echipei, din acest sezon,să continue la CSO sunt mai degrabă teoretice! Ciobanu venise la Plopeni sezonul trecut, când a contribuit decisiv la salvarea de la retrogradare a echipei, iar în acest tur de campionat a avut rezultate mulțumitoare. Despărțirea dintre cel care a fost, la Plopeni, jucător, pentru ani buni, în eșalonul secund, și acum, antrenor, vine cum nu se poate mai prost, fotbalistic, pentru că, indiferent ce s-ar spune „munca pe burta goală” și fotbal de performanță sunt imposibil de făcut.

Dumitrache, cele mai mari șanse să se întoarcă „acasă”

Până la reunirea echipei, în ianuarie, conducerea CSO Plopeni, în frunte cu primarul Dragoș Niță, trebuie să găsească o soluție pentru banca tehnică. Cum în condițiile diminuării drastice a bugetului, la cote de „menținere”, Ciobanu nu va mai putea fi „întors” din decizia sa de a-și rezilia contractul, cele mai mari șanse pentru a prelua echipa le are Daniel Dumitrache.

Fost jucător și antrenor la Plopeni, ultima dată antrenor secund la Petrolul Ploiești, de unde a fost „executat” de Valeriu Răchită, Dumitrache este mare favorit pentru a se întoarce „acasă”, deși, este clar că, indiferent cine va veni pe banca echipei de Liga a III-a, în condițiile unor salarii de criză, nu va avea viață ușoară.

Iar situația nu este singulară, pentru că și la alte echipe prahovene se simt problemele financiare, ceea ce a dus la interzicerea finanțării salariilor, a primelor și a transferurilor făcute din bani publici. AFC Filipești este doar un alt exemplu.

articol scris de Marian DIMA

24 Dec. 2011, 12:23 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă