Ripensia l-a pierdut pe Mediop, plecat la o formație de Liga 1. Președintele Ienovan, singurul membru din Comisia pentru fotbal profesionist de la un club de Liga 2

După un prim sezon de Liga a 2-a terminat pe locul 11, Ripensia Timișoara va dori să pluseze în viitor, chiar dacă din al treilea eșalon vor veni echipe cu suporteri, precum „U” Cluj, Petrolul sau Farul. Conducerea creionează deja lotul pentru perioada următoare, cu despărțiri, prelungiri de contracte și sosiri. De altfel, președintele clubului, Radu Ienovan, a fost ales săptămâna aceasta în Comisia pentru Fotbal profesionist, recent înființată de FRF, și e singurul reprezentant al unui club de Liga 2.

Din comisie mai fac parte Răzvan Burleanu, Valeriu Iftime de la FC Botoșani, Mihai Rotaru de la CS U Craiova, Gheorghe Hagi de la Viitorul și Marian Băgăcean de la CFR Cluj, Radu Ienovan, reprezentanți ai mass-media, Rodion Cămătaru și Emilian Hulubei, de la AFAN. „Componența comisiei a fost stabilită de conducerea FRF. Am înțeles că a contat că Ripensia se finanțează 100% din fonduri private, precum și faptul că am parcurs aproape toate eșaloanele. Și cei de la cluburile din Liga 1 sunt de la societăți private. Am înțeles că vor fi două-trei întâlniri pe an, cu o agendă stabilită”, ne-a declarat Radu Ienovan.

Golgheterul Mediop pleacă la Dunărea Călărași

În ceea ce privește lotul, Ripensia se desparte de N”Diaye Mediop, al treilea golgheter al Ligii 2, cu 19 goluri marcate. Senegalezul a semnat pe trei ani cu Dunărea Călărași, liderul eșalonului secund și nou-promovată în Liga 1.

„Mediop a semnat un contract pe trei ani cu clubul nostru. Știu că este un atacant bun care s-a aflat și pe lista de achiziții a unor echipe de top din Liga 1. Îi urez bun venit și sper să devină un jucător indispensabil care să ne ajute în Liga 1″, a declarat președintele Dunării, Florentin Brișan.

De asemenea, împrumutul mijlocașului central Costel Zurbagiu se încheie, iar fotbalistul se va întoarce la Fortuna Becicherecu Mic, formație matematic promovată în Liga a 4-a.

Un aspect foarte important este prelungirea contractelor lui Cătălin Bădăuță, Adrian Ungureanu, dorit de UTA, și Călin Toma, dorit de ASU Poli.

Clubul poartă discuții și pentru prelungirea împrumutul lui Andrei Dumiter, jucător format de LPS Banatul și care aparține de controversatul club Avicola Buziaș, cel care l-a deținut și pe Steliano Filip.

Ripensia ar dori să-i păstreze și pe fundașul central Cristian Bocșan, atacantul Denis Golda și portarul Mario Contra. Toți însă aparțin de ACS Poli și rămâne de văzut dacă echipa retrogradată va mai dori să-i cedeze.

Buget mai mare pentru transferuri, dar fără bani publici

Ripensia va avea un buget mai mare decât în sezonul precedent și se va axa și pe unele transferuri importante. „Ne dorim să îmbunătățim condițiile de pregătire, de refacere și de salariale. Căutăm și jucători cu experiență la nivelul eșalonului secund, pentru că ne dorim mai mult”, a mai precizat Ienovan.

După ce anul trecut au fost refuzați de primărie, cei de la Ripensia nu au mai solicitat bani publici.

Galben-roșii se orientează și spre jucători din Timiș, mai cu seama de la liderul Ligii a 4-a, ACS Dumbrăvița. Ripensiștii ar fi interesați, conform informațiilor noastre, de atacantul Dan Silaghi-Perju, de 27 de ani, trecut și pe Becicherecu Mic, UTA sau CSM Lugoj, dar și de fundașul stânga de 26 de ani Robert Szalkai, care a mai jucat la Poli, Flacăra Făget, Giarmata, Olimpia Satu și două formații maghiare.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă