Dunărea și-a stabilit programul de pregătire pentru Liga 1. Baza lui Beșiktaș, casa călărășenilor. Dorință mai veche a lui Alexa și câți jucători pleacă

Dunărea și-a stabilit programul de pregătire pentru Liga 1. Baza lui Beșiktaș, casa călărășenilor.** Dorință mai veche a lui Alexa și câți jucători pleacă

Două săptămâni vor avea vacanță jucătorii campioanei Ligii 2. Promovată în premieră în prima ligă, Dunărea Călărași se va reuni pentru noul sezon pe 18 iunie, la Călărași, se va pregăti mai întâi la Snagov, preț de o săptămână, apoi la munte, în Turcia, la baza de pregătire a celor de la Beșiktaș Istanbul.

„Avem, din fericire, cea mai scurtă vacanță. Reunirea va avea loc pe 18 iunie, la Călărași, după care echipa se va cantona timp de o săptămână la Snagov. Se vor antrena acolo pe un teren din apropiere. În același timp vor face și vizita medicală la o clinică din Chiajna, pentru că aici, la Călărași, nu avem posibilități. Pe 25 iunie, se va pleca într-un cantonament centralizat în Turcia, undeva la munte, acolo unde e baza de pregătire a echipei Beșiktaș Istanbul. Revenirea e pe 8 iunie, iar din 10 se trece la ultima etapă de pregătire la Călărași. Rămâne de văzut unde se vor pregăti”, a declarat președintele clubului Dunărea, Florentin Brișan.

Mediop, o dorință mai veche a lui Alexa

Cât despre prima achiziție a Dunării după promovarea în Liga 1, Brișan a spus că aducerea atacantului Ndiaye Mediop (27 de ani), de la Ripensia Timișoara, s-a produs la solicitarea antrenorului Dan Alexa. Pe lângă senegalez, călărășenii poartă negocieri și cu alți cinci-șase jucători români care să întărească lotul pentru participarea în prima ligă.

„Mediop a fost o dorință mai veche a antrenorului Dan Alexa. Din câte știu, el a avut oferte și din partea altor echipe din Liga 1. Principalul artizan în perfectarea acestui transfer este Dan, care are o relație mai specială, să zic așa, cu jucătorul. E convins că ne poate ajuta. Mediop are o viteză foarte bună. E un atacant percutant și nu de puține ori și-a trecut numele pe lista marcatorilor. Acum rămâne de văzut dacă și în Liga 1 va avea aceeași evoluție bună de la Ripensia”, a declarat conducătorul Dunării.

Odată cu accederea în Liga 1, Dunărea va renunța la serviciile a 11 jucători. „Din ce am stabilit, în jur de 11 jucători vor pleca. Lista nu e încă finalizată. Cred că până la începutul săptămânii viitoare va fi gata. De asemenea, purtăm discuții cu alți cinci-șase jucători români de care suntem interesați. Ar mai fi în atenția noastră și un fundaș macedonean”, a conchis Florin Brișan.

Program pregătire Dunărea Călărași:

18 iunie: reunirea lotului la Călărași
18 – 25 iunie: stagiu pregătire la Snagov
25 iunie – 8 iulie: stagiu pregătire în Turcia
10 iulie: reluarea pregătirilor la Călărași
21 iulie: startul Ligii 1, ediția 2018/2019

Pe aceeași temă