Ripensia a semnat cu un atacant proaspăt despărțit de ACS Poli. Așteptările roș-galbenilor înaintea meciului cu CS Balotești

UPDATE: Ripensia a anunțat în această după-amiază că a semnat un contract cu atacantul Alexandru Popovici. Jucătorul se despărțise de puțină vreme de ACS Poli Timișoara, club unde s-a făcut remarcat atât în Liga 2, cât și în Liga 1.

„Ripensia are un nou atacant. Experimentatul vârf Alexandru Popovici va îmbrăca tricoul roș-galben al formației noastre. Fotbalistul care a împlinit 30 de ani pe data de 6 septembrie are o vastă experiență în primele două ligi ale fotbalului românesc, dar și o scurtă „aventură” în străinătate.

Popovici și-a început cariera la Politehnica Timișoara, grupare pentru care a evoluat până în 2012. În „era BKP” a avut însă și perioade în care a fost împrumutat pentru scurtă vreme la formații precum CSM Școlar Reșița, CS Buftea (actuala Academica Clinceni) și Gloria Buzău. În sezonul 2012 – 2013 și-a continuat activitatea în primul eșalon, sub culorile Concordiei Chiajna. În 2013 a revenit la Timișoara, la ACS Poli. Toamna trecută a avut parte de singura sa experiență peste hotare, atunci când a evoluat pentru FC Sabail, în prima ligă din Azerbaijan. În iarnă a revenit la ACS Poli, echipă de care s-a despărțit de curând.

Bun venit, Alex! Îți dorim să marchezi cât mai multe goluri pentru Ripensia. Baftă!”, a anunțat Ripensia pe site-ul oficial.


 

Ripensia Timișoara are, teoretic, un meci mai accesibil sâmbătă, cu CS Balotești, penultima clasată, însă roș-galbenii nu sunt chiar într-o situație grozavă. Radu Suciu nu va putea miza pe toți jucătorii, mai ales că Gueye Mansour este în continuare accidentat, iar moralul nu e tocmai ridicat, după ce ASU Politehnica i-a eliminat din Cupa României.

După despărțirea de Emil Ursu, Baloteștiul a fost preluată de Ștefan Nofitovici, aflat la prima experiență de antrenor principal. Radu Suciu nu va putea miza pe Străuț, eliminat cu cartonaș roșu direct în Cupă, și pe Adrian Ungureanu, accidentat. „Este o partidă extrem de importantă. Întâlnim o formație care a pierdut multe puncte. S-a înscris deja în zona din subsolul clasamentului și e important ca noi să o ținem tot acolo! E important ca noi să evadăm din acea zonă. Din păcate, după partida din Cupă, în care am avut parte și de prelungiri, am rămas și fără doi jucători foarte importanți pentru noi, unul fiind eliminat, Străuț, celălalt părăsind terenul accidentat, Ungureanu. Dar ăsta-i fotbalul, iar noi trebuie să găsim soluții”, a punctat directorul tehnic al Ripensiei.

Omul-foarfecă, cu lama „ruginită”. Popovici, în așteptare

Gueye Mansour a jucat, deocamdată, într-un singur meci oficial pentru Ripensia, cel din deplasare de la Luceafărul. Jucătorul a avut probleme medicale și nu a putut ajuta prea mult echipa. „Mansour nu cred că a venit pregătit de unde a venit și din această cauză cred că a suferit acea ruptură musculară. Încercăm să evităm o nouă recidivă și vrem ca atunci când intră să nu se întâmple ceva. Sâmbătă, cu siguranță, nu putem să contăm pe el 90 de minute”, a punctat Suciu.

Cu roș-galbenii se antrenează de ceva vreme Alexandru Popovici, care aștepta ratificarea rezilierii contractului cu ACS Poli de către comisiile FRF. Rămâne de văzut cât de repede va putea fi legitimat atacantul.

Înaintea desfășurării etapei a 7-a, Ripensia e pe locul 14, cu 5 puncte. CS Balotești este pe 19, cu două puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Pe aceeași temă