Retur fără Daminuță

15 Mar. 2012, 12:42 Bursa transferurilor
Retur fără Daminuță

După ce s-a pregătit alături de FC Maramureș Universitar începând din 26 ianuarie și trebuia să evolueze până în vară, sub formă de împrumut, la echipa de sub Dealul Florilor, Cristian Daminuță se va întoarce în Italia, deoarece el nu a putut fi legitimat la gruparea băimăreană.

Problema a fost cauzată de FC Tiraspol, care nu a transmis în timp util documentele necesare pentru ca împrumutul să se poată perfecta. Potrivit lui Dan Hotico, președintele clubului băimărean, nu mai există nicio speranță ca Daminuță să evolueze în acest retur pentru FCMU.

Echipa din Republica Moldova nu a transmis documentele la timp și împrumutul nu se mai poate face deoarece perioada de transferuri internaționale s-a încheiat. Ei ne-au transmis niște documente, însă erau pe numele fostei echipe, FC Baia Mare, și deci nu erau valabile. Acum nu se mai poate face nimic”, a declarat, pentru eMaramures, Dan Hotico.
Daminuță nu este însă singurul jucător important care va părăsi echipa baimareana. „Din păcate, Daminuță nu a fost legitimat și se pare că nu va putea fi legitimat. A făcut toată pregătirea cu noi, ne-ar fi părut bine să-l avem, este un fotbalist foarte bun. Din ce știm noi, a plecat și Bota la Gloria Bistrița, Poiană la Chindia Târgoviște. Am pierdut niște jucători valoroși… L-am pierdut și pe Achim, un jucător care a plecat la Astra II și am auzit că va face pasul către echipa de Liga I”, a declarat Ciprian Dorobanțu, antrenorul secund al echipei FC Maramureș Universitar.
La echipă au sosit însă și câțiva jucători noi, Samuel Feraru, Paul Achim și Emanuele de Rosa, însă lotul cu care FCMU va aborda returul din Liga a II-a este în mare parte același din tur. Pe lângă problemele cauzate de aceste plecări, fotbaliștii baimareni au avut parte și de o perioadă de pregătire foarte dificilă. Din cauza stadioanelor acoperite cu zăpadă, meciurile de pregătire au fost mai mult teste de rezistență fizică, băimărenii disputând doar un meci pe iarbă în această perioadă, la Bistrița.
„Nu am putut să facem ce ne-am propus, acesta este pur și simplu adevărul. Nu am avut unde să ne antrenăm, a trebuit să mai alergăm prin parcuri, terenurile fiind înzăpezite. Nu am putut să facem lucru cu mingea și tot ce am fi dorit să facem, ne-a lipsit. Acum sperăm să recuperăm pe parcursul campionatului. Mizăm pe o dorință a jucătorilor, pe o ambiție, o mobilizare, pentru că numai astfel putem să ne batem cu celelalte echipe”, a spus Ciprian Dorobanțu.
15 Mar. 2012, 12:42 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă