ASU Politehnica o ține din victorie în victorie în amicale. Antrenorul Petruescu a lipsit de la testul cu Giramata, la fel și Mera și Scutaru. Velici e out, Daminuță a spus pas

ASU Politehnica s-a impus, sâmbătă, cu 7-1 în amicalul cu Millenium Giarmata, meci care a marcat totodată și finalul cantonamentului făcut pe plan local, care a durat aproape două săptămâni. La joc nu a fost antrenorul Cosmin Petruescu, care a avut un deces al unui apropiat, dar nici jucătorii Ioan Mera și Cristian Scutaru, învoiți.

Politehnica a deschis scorul din minutul 2, prin paraguayanul Alvarenga. Formația de liga secundă a dominat clar partida și a și irosit ocazii importante, inclusiv la o bară a lui Plămadă, dar și un penalty irosit de Mihai Ene. Diferența a crescut pe finalul primei reprize, în minutul 43, tot după un penalty. Portarul Giarmatei, Narița, a apărat și în fața lui Ignea, dar mijlocașul a urmărit mingea și a înscris cu un șut din fața porții.

În repriza secundă, ratările s-au mișcorat. Cristian Ene a marcat în minutul 50, iar peste patru minute Alin Manea a mărit diferența. Cristian Ene a reușit „dubla” în minutul 78, la scorul de 5-0. De ziua lui, Bogdan Vasile a înscris din penalty, în minutul 83, iar Bedea a făcut 7-0. Giarmata, locul 11 în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, a marcat la ultima fază, prin Florin Călin.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Coadă, Nicolescu, Cherecheș, Plmăadă, Ignea, Vidrăsan, Schieb, M. Ene, Alvarenga
Au mai intrat: Munteanu, D. Radu, Manea, Dros, B.Vasile, Bedea, Gașpar, C. Ene.

Millenium Giarmata: Narița, Sporin, Covăsală, Cochințu, Negrei, Ferțu, Buzdugan, Stupu, Rosenblum, Ochea, Beloescu
Au mai intrat: Ciută, Sevici, Olteanu, Popan, Corlățeanu, F. Călin

Mera și Scutaru – învoiți, Velici – plecat, Daminuță nu mai vine

După meci, managerul sportiv Marius Cociu a explicat de ce au fost învoiți Mera și Scutaru. „Cosmin a avut, din păcate, un eveniment nefericit. Mera și Scutaru au fost învoiți de la jocul de astăzi, pentru că, trebuie să recunoaștem, perioada cantonamentului e o perioadă grea și ușor neplăcută. Ei s-au pregătit foarte bine și atunci era normal să-i menjaeze”, a precizat Cociu.

Velici, căzut în dizgrația fanilor, s-a despărțit de ASU Politehnica, iar Cristian Daminuță nu a fost mulțumit de ce i s-a oferit. „Am stat de vorba cu el, vom rezilia contractul cu Gelu Velici, este foarte clar. Mi-aș fi dorit să fie un jucător transferabil, pe care să-l putem împrumuta undeva până în vară și după aceea să vedem. El are calitate fotbalistică, se știe foarte bine motivul pentru care noi renunțăm la el. Nicidecum nu e vorba că nu ar avea calitate fotbalistică. Dar am căzut de comun acord că-i vom rezilia contractul. Cristi Daminuță de două zile nu a mai venit la antrenament, după ce am stat de vorbă cu el și i-am spus care e poziția noastră. S-ar putea să se reorinteze. El dorește în continuare să joace fotbal”, a punctat Cociu despre cei doi, prezenți la amicalele anterioare.

Kiala și Alvarenga, în cărți. Se caută un fundaș central

Nici Claudio Kiala nu a jucat la acest meci, dar mai e în vederile staffului. Miercuri va fi ultimul test pentru el și Alvarenga. „Kiala e un jucător care încă mai rămâne în atenția noastră. Joi vine impresarul lui și vom avea o discuție cu el. La fel și Alvarenga. Miercuri avem un joc cu Ghiroda, cred că după acest joc. Cosmin se hotărăște ce are de făcut în ceea ce înseamnă Kiala și Alvarenga”, a punctat Cociu.

Bogdan Nicolescu joacă în amicale, deși va pleca în Australia în curând. De aceea, clubul caută un fundaș central. „În condițiile în care e bine știut faptul că Bogdan Nicolescu pleacă, am căzut de comun acord să reziliem contractul cu el. Rămânem ușor descoperiți pe zona centrală și vom căuta un fundaș central. Cristi Daminuță era o soluție bună acolo, dar asta e situația”, a spus Cociu despre acest aspect.

ASU Poli nu va întâlni în toată perioada de pregătire niciun adversar de Liga a 2-a. „Trebuie să recunoaștem că adversarii pe care i-am întâlnit până acum au fost oarecum abordabili. Vom vedea ce vom culege când începe competiția și ne vom confrunta cu adversari de calibru Ligii a 2-a. S-a câștigat în ceea ce înseamnă de la mijloc în sus, viteza jocului, și asta e dătător de speranțe. Sunt jucători de calitate, viteză, îndemânare bună. Considerăm că am făcut transferuri bune. Am încercat să aducem jucători care să aducă plus valoare și nu cred că ne-am înșelat”, a mai spus managerul sportiv.

Miercuri, ASU Politehnica joacă tot la Baza 2, pe sintetic, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Pe aceeași temă