Rapid și-a prezentat cele opt achiziții: „Sperăm să ne ajute să ne calificăm în play-off”

Rapid și-a prezentat cele opt achiziții:**

Oficialii grupării Rapid Suceava au organizat conferința de presă care prefațează viitorul sezon al Ligii a II-a într-un cadru elegant, la Restaurantul Vivendi. La masa din fața ziariștilor au luat loc președintele executiv Dumitru Moldovan, antrenorul principal Bogdan Tudoreanu, dar și cei cei opt fotbaliști care au ajuns pe Areni în această vară, este vorba de portarul Andrei Rohețki (FCM Dorohoi), fundașul Florin Plecanciuc (Metalul Reșița), mijlocașii Alexandru Apostol (Concordia Chiajna), Florin Burcea (Progresul Cernica), Dragoș Sfrijan (Dunărea Galați), Adrian Gheorghiuc (Sporting Suceava) și atacanții Sascha Marinkovic (FC Voluntari) și Marius Matei (Dunărea Galați).

„Consider că am avut parte de o campanie de transferuri reușită. Am adus la Suceava o serie de jucători de valoare, care sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul trasat de conducerea clubului, și anume calificarea în play-off-ul campionatului. Consider că nivelul echipei noastre a crescut prin venirea acestor jucători, iar acest lucru este important să se vadă în rezultatele echipei”, a declarat tehnicianul grupării sucevene.

Tudoreanu: „Mergem să câștigăm la Farul”

În continuarea discursului său, Bogdan Tudoreanu s-a referit la partida de sâmbătă, cu Farul Constanța, contând pentru prima etapă a Ligii secunde. „Mergem pe Litoral să câștigăm, pentru că dorim foarte mult să începem campionatul cu dreptul. Păcat că vom fi lipsiți de aportul lui Sumanariu, care a fost eliminat de pe teren marți, în confruntarea din Cupa României, cu Știința Miroslava. Despre Farul știm că este o echipă total transformată, în acest moment mai aflându-se sub comanda antrenorului Marian Pană doar un singur jucător care a evoluat pentru Constanța în sezonul precedent. Consider că fotbaliștii noștri sunt mai valoroși și mai experimentați decât constănțenii și sunt sigur că acest lucru va conta în economia partidei”, a declarat Tudoreanu.

În viziunea antrenorului sucevean, formații precum Săgeata Năvodari, Academica Pitești sau FC Voluntari vor lupta pentru promovarea în Liga I în viitorul sezon. „Cred că este prematur să vorbim de promovare în ceea ce ne privește, dar suntem capabili să fim figura frumoasă a campionatului”, a mărturisit tehnicianul Rapidului.

Cu toate acestea, pe lângă drepturi și obligații, conducerea clubului a prevăzut în regulamentul de ordine interioară și primele pe care ar urma să le primească jucătorii în cazul unei eventuale promovări. „În mod normal, fiecare punct cucerit este răsplătit cu suma de 500 de lei. Dacă fotbaliștii însă se vor autodepăși pe teren și vor izbuti să câștige seria, atunci câștigurile lor din prime s-ar dubla. Oricum, noi facem eforturi deosebite ca jucătorii să fie cu drepturile salariale la zi, astfel încât mintea lor să stea doar la fotbal”, a relatat Dumitru Moldovan.

Rohețki și Plecanciuc au revenit la Suceava să facă treabă

Foarte optimiști în privința parcursului de care va avea parte Rapid în viitorul sezon s-au arătat Andrei Rohețki și Florin Plecanciuc, doi jucători care au mai evoluat în trecut pe Areni. „Am venit cu inima deschisă la Rapid și doresc să-mi aduc contribuția la rezultatele echipei. Avem o echipă bună, lotul este competitiv, sper să fim surpriza plăcută a campionatului”, a declarat „Roiu”.

Interesant este că Plecanciuc a ales să vină în această vară la Rapid după ce îi refuzase în prealabil pe cei de la Farul. „Am fost acolo și nu mi-a plăcut ce am găsit, așa că am optat să revin în locul de unde am plecat în urmă cu patru ani și jumătate. Am găsit aici seriozitate, jucători valoroși, așa că există premisele să reușim un parcurs bun”, a precizat Florin Plecanciuc.

VEZI un MATERIAL VIDEO de la prezentarea jucătorilor

Un alt subiect adus ieri în discuție a făcut referire la situația stadionului Areni. „Vineri va veni cineva din partea Federației ca să ne omologheze stadionul. Toate cerințele care ne-au fost impuse în urmă cu o lună de zile au fost rezolvate, așa că nu vor fi probleme din acest punct de vedere. În ceea ce privește tribuna a II-a, s-a făcut o nouă expertiză la structura de rezistență, iar dacă totul va ieși bine, va fi redeschisă în curând”, a mărturisit președintele Dumitru Moldovan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă