Rapid și-a încheiat cantonamentul din Antalya cu o victorie în fața unei echipe din prima ligă a Turciei. Reacția lui Daniel Pancu. Giuleștenii au mai bifat un transfer

Victorie importantă pentru Rapid în ultimul amical desfășurat în cantonamentul din Antalya. Giuleștenii au trecut cu 1-0 de Antalyaspor, locul 9 din prima ligă a Turciei.

În prima repriză, turcii au folosit multe rezerve, iar golurile vișiniilor au venit în partea a doua, când pentru Antalyaspor au intrat pe teren mai mulți jucători de la tineret. Toma a deschis scorul în minutul 72, Hlistei a avut un gol anulat, iar același Toma a mai ratat două ocazii mari. S-a terminat 1-0 pentru echipa lui Daniel Pancu, giuleștenii ajungând la șapte succese consecutive în meciurile de pregătire.

Joi, la ora 16:00, lotul se va întoarce în România, unde va efectua ultimele pregătiri înaintea restartului Ligii 3.

Echipa folosită de Daniel Pancu: Drăghia (Ciuculescu 61′) – Băjan (A. Grigore 46′), Al. Iacob (Neacșu 81′), Bg. Manole (Catrici 81′), Demici (Oanea 46′) – Cârstocea (Duriță 61′), Jorza – Hlistei (Turbatu 81′), Drăghiceanu (Toma 61′), Goge (Babaua 61′) – Matulevicius (Vlada 46′)

„Cu excepția accidentării lui Voicu, pot spune că a fost un cantonament reușit încheiat cu o victorie în fața locului nouă din Turcia, chiar dacă în prima repriză au jucat cu rezervele, iar în a doua exclusiv cu jucători de la tineret. A fost o evoluție bună a noastră, ne-am organizat bine defensiv, unde ne antrenăm mai puțin în campionatul României. Mi-au plăcut că au fost implicați, deja se simte că peste două săptămâni și puțin vom începe campionatul. Vom fi pregătiți la startul returului, dar încă sunt probleme în joc. Sunt jucători noi, care au nevoie de timp să înțeleagă ce le cer și modul de a interpreta anumite faze. Avem un plus destul de important de calitate și cred că, într-o lună, vom arăta ca o echipă foarte solidă”, a declarat Daniel Pancu, la finalul stagiului de pregătire.

În cantonamentul din Antalya, Rapid a disputat cinci amicale, în care a obținut următoarele rezultate: 2-1 cu FC Zvezda Perm (liga a treia rusă), 0-0 cu Szeged (meciul cu echipa de liga a 3-a din Ungaria a fost întrerupt după 27 de minute, din cauza jocului violent al adversarilor), 4-0 cu Kairat Almatî 2 (echipa secundă a vicecampioanei Kazahstanului), 3-0 cu Vatanspor Bon Homburg (echipă de liga 6 din Germania) și 1-0 cu Antalyaspor (prima ligă a Turciei). În țară a trecut cu 3-0 de Carmen, 3-0 de CSM Oltenița și 2-0 de Chindia.

Bogdan Manole, cea mai nouă achiziție

Altfel, Rapid a semnat înaintea amicalului cu Antalyaspor cu încă un jucător. Giuleștenii au semnat cu Bogdan Manole (22 de ani), un fundaș care a mai jucat la Sporting Pitești, Atletic Bradu și Dunărea Călărași, la acesta din urmă evoluând în 24 de meciuri în sezonul trecut, în care echipa a reușit promovarea în Liga 1. În prima parte a campionatului aflat în desfășurare a evoluat la CS Afumați, la una dintre contracandidatele la promovare ale alb-vișiniilor, reușind să și înscrie de două ori.

Rapid i-a achiziționat pe fundașii Cătălin Oanea (19 ani, ex Sportul Snagov), Robert Băjan (23 ani, ex Viitorul), mijlocașii Alin Turbatu (19 ani, ex CSM Oltenița), Cătălin Hlistei (24  ani, ex Sportul Snagov), Fabio Andrei Trip (18 ani, ex LPS Banatul), Marian Drăghiceanu (19 ani, ex Dunărea Călărași), dar și pe George Tudoran (23 ani, mijlocaș stânga), însă, în cazul acestuia, contractul va începe pe 1 iulie, când îi va expira cel cu Pandurii.

Nigerianul Ifeanyi David Onyeanula (18 ani, ex Golden Stars Football Academy), care fusese anunțat oficial ca transferat, nu a mai fost păstrat în lot după ce i s-au descoperit unele probleme medicale.

Foto și video: FC Rapid

Pe aceeași temă