Rapid a început remanierea lotului. S-a renunțat la doi jucători ofensivi

Rapid a început remanierea lotului.** S-a renunțat la doi jucători ofensivi

După un sezon de toamnă aproape perfect, încheiat pe locul doi în Seria I cu șapte puncte mai puțin față de lider, Rapid CFR Suceava a început să piardă serios din turație în 2015, coborând până pe poziția a cincea în play-off, la 29 de puncte în spatele Voluntariului. Au existat și cauze obiective ale acestui regres, cum ar fi indisponibilitățile de lungă durată ale unor jucători importanți, precum Semeghin, Velescu, Sfrijan, Rohețki, Plecanciuc sau Bîgu, însă s-a adus în discuție și lipsa atitudinii și a formei sportive afișată de anumiți componenți ai lotului.

Făcând o evaluare a tuturor celor întâmplate în acest sezon competițional, oficialii grupării sucevene au început operațiunea de remaniere a lotului în vederea viitoarei ediții de campionat încă de acum, cu trei etape înainte finalul stagiunii în curs. Astfel, în urma unei întâlniri la care au participat membrii conducerii tehnice și administrative a clubului, s-a luat decizia renunțării la serviciile fotbaliștilor Sascha Marinkovic (foto, în dreapta) și Eduard Săvoaia (foto, în centru).

„Lui Marinkovic îi expira oricum contractul în această vară, și, fiind accidentat, nu ne mai putea ajuta pe finalul sezonului. În ce-l privește pe Săvoaia, acesta a jucat foarte puțin și nu a profitat de oportunitățile ivite. Apreciem că pe viitor îi va fi și mai greu să-și câștige un loc în echipă, în condițiile în care, din campionatul viitor, cele două locuri obligatorii de jucători tineri vor trebui ocupate de fotbaliști sub 19 ani”, a declarat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

Mijlocașul Eduard Săvoaia fusese împrumutat în această iarnă de la CSMS Iași, în timp ce atacantul Sascha Marinkovic a fost legitimat înaintea startului sezonului după ce devenise liber de contract după despărțirea de FC Voluntari.

Marinkovic a marcat pentru Rapid în acest sezon cinci goluri, în timp ce Săvoaia a înscris o singură dată, chiar în meciul de sâmbătă trecută de la Voluntari pierdut cu 1-4.

În timpul returului, Rapid l-a pierdut și pe portarul Andrei Rohețki, cel care a decis să plece în Marea Britanie.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă