VIDEO EXCLUSIV | Începe curățenia în fotbalul românesc! Negraru: „Vom avea un caz de corupție dovedit. O spun cu toată certitudinea”

Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 13:10 Special

Costin Negraru, șeful departamentului de integritate din cadrul FRF, promite că în curând va face public rezultatul unei anchete și va dovedi un caz de corupție din fotbalul românesc. În ceea ce privește partida din FC Brașov și Gaz Metan Mediaș, Negraru precizează că au fost audiați foarte mulți jucători, iar declarațiile oferite de aceștia nu corespund între ele. De asemenea, cei de la Brașov nu pot dovedi o anumită sumă de bani încasată după confruntarea cu Gaz Metan.

„Vom avea un caz de corupție dovedit. O spun cu toată certitudinea. Asta nu înseamnă că nu vom mai avea cazuri de corupție. Vor înceta să mai facă asta o lună, poate două. Am audiat câte 12 jucători și de la Brașov și de la Gaz Metan. Cazul a fost trimis Comisiei de Disciplină. Au fost audieri pe bandă rulantă. Au apărut din neant niște bani în vestiarul celor de la Brașov”, a declarat la ProSport LIVE Costin Negraru, șeful departamentului de integritate din cadrul FRF.

Negraru a vorbit și despre suspiciunile de blat la care a fost supus meciul CF Brăila – Gloria Buzău, scor 3-2, din play-off-ul Seriei I a Ligii 2.


 

Federația Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în cazul meciului FC Brașov-Gaz Metan Mediaș, în urma căruia jucătorii brașoveni au fost premiați, deși rezultatul de egalitate a consfințit retrogradarea echipei în liga secundă, a anunțat secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian.

„Am trimis la Comisia de Disciplină spre analiză jocul FC Brașov-Gaz Metan Mediaș. Domnul Horoba a făcut unele declarații, departamenul de integritate s-a sesizat, iar de mâine Comisia de Disciplină va începe să analizeze acest caz”, a declarat Chivorchian, în cadrul unei conferințe de presă.

FRF a deschis o investigație după ce jucătorii de la FC Brașov au fost premiați de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga a II-a.

În urma rezultatului de egalitate înregistrat, la 27 mai, pe Stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, au retrogradat ambele echipe, în prima eșalon rămânând Concordia Chaijna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiești, cu scorul de 3-2.

FC Brașov s-ar fi slavat de la retrogradare dacă ar fi învins la cel puțin două goluri diferență pe Gaz Metan Mediaș, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploiești. La rândul lor, medieșenii ar fi rămas în Liga I dacă ar fi câștigat la Brașov la o diferență de goluri egală cu cea cu care Concordia ar fi învins Petrolul.

Cum niciuna dintre situațiile de mai sus nu a fost îndeplinită, Concordia, rivala celor două echipe ardelene în lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua și în sezonul viitor în Liga I.

Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 13:10 Special
Pe aceeași temă