Rădăuțenii își pun mari speranțe în Agbleta și Zaremba!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jan. 2014, 12:42 Actualizat: 22 Jan. 2014, 12:45 Bursa transferurilor
Rădăuțenii își pun mari speranțe în Agbleta și Zaremba!

Conducerea clubului Bucovina Radauti isi pune mari sperante in Francis Agbleta si Tudor Zaremba pentru sezonul de primavara al Ligii a III-a. Managerul Manuel Costache este de parere ca cei doi ar fi utili si Rapidului, dar sansele sa ajunga pe „Areni” sunt minime.

Dupa jumatate de an petrecuta la divizionara secunda FC Olt Slatina, atacantul ghanez Francis Agbleta s-a intors la Radauti. „Luni dimineata a ajuns Agbleta, iar la ora actuala face pregatirea cu baietii. Mie mi-a spus ca a fost sunat de cineva de la Rapid, o persoana pe care nu o stie. A zis din start ca prima optiune este Radautiul. Eu am avut o relatie foarte buna cu el, ne-am auzit saptamanal la telefon din momentul in care a plecat de aici. Chiar si duminica seara, cand s-a pornit spre noi, a fost sunat de catre un club din Liga a 2-a si de catre o echipa de Liga a 3-a din seria noastra. Au fost oferte mai bune decat a noastra, dar noi i-am intins o mana de ajutor cand a avut nevoie. Acum l-am rugat eu sa ne ajute, sa vina, sa marcheze goluri, sa isi creasca cota, iar la vara poate sa plece la un club mai bun. Eu pe Francis l-am propus de la inceput la Liga a 2-a, altcineva i-a bagat strambe la Rapid CFR Suceava, ca nu-i strut si nici camila, ca nu-i atacant si nici mijlocas, ca nu face fata. Eu spun ca cei de la Rapid CFR ar fi avut mare nevoie de Francis”, a anuntat Manuel Costache.

Chiar daca a intrat in vederile divizionarei secunde Rapid Suceava, mijlocasul Tudor Zaremba va continua, cel putin pana in vara, la Radauti. „Zaremba este un jucator care a crescut mult. In toamna a jucat la un potential ridicat si de multe ori a tras echipa dupa el. Daca cei de la Rapid isi doresc sa-l ia, n-au decat sa vorbeasca cu Zaremba, cu mine, sa vorbeasca antrenorii intre ei, dar din punctul meu de vedere este netransferabil. El a fost dorit la Dorohoi si ar fi vrut sa mearga acolo, dar a picat varianta si mi-a spus clar ca ramane la Radauti ca sa ma ajute. Daca as avea varianta de inlocuire si el ar accepta poate, dar nici sa-si bata joc de el, sa mearga la Rapid doar ca sa piarda vremea prin Suceava”, a spus managerul Bucovinei Radauti.

In functie de bugetul pe care il vor avea la dispozitie, radautenii intentioneaza sa mai transfere in aceasta iarna un portar, un jucator de banda si un mijlocas central. „Galben-albastrii” au demarat deja tratativele cu cativa jucatori, dar vor organiza si o selectie in zona.

„Vom face selectii pentru jucatorii din zona Radautiului incepand chiar de la juniorii E. Pentru prima echipa am vorbit cu Daniel Stoica si vom contacta jucatorii de Liga a 4-a si a 5-a din zona Radautiului. Avand si echipa a doua, acesti tineri ar putea sa creasca foarte mult. La noi se lucreaza foarte bine din punct de vedere al antrenamentelor si le-am da o sansa sa se pregateasca la un nivel la care cu siguranta nu au mai facut-o”, a precizat „Manu”.

Radautenii si-au structurat in mare parte calendarul meciurilor de pregatire. Echipa antrenata de Daniel Stoica va juca in aceasta saptamana un nou amical in compania selectionatei judetului Botosani, de data asta la Bucecea. Totodata, „galben-albastrii” urmeaza sa mai dispute cate o dubla amicala cu Stiinta Miroslava, Kosarom Pascani, FCM Dorohoi si, posibil, cu Rapid Suceava.

Sursa: Gazeta de Suceava

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jan. 2014, 12:42 Actualizat: 22 Jan. 2014, 12:45 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă