Un atacant ghanez fost la mai mult de 10 echipe în România, inclusiv la patru din Liga 2, a murit! Familia sa ceruse ajutor în urmă cu o săptămână

Marius ANGHEL 21 Aug. 2024, 16:55 Diverse

Francis Agbleta, atacant ghanez care a jucat în ultimii ani pentru mai multe cluburi din România, a încetat din viață marți, 20 august 2024, cu aproape o lună înainte să împlinească vârsta de 36 de ani!

Legitimat la Voința Lanuri, echipă din Liga 4 Buzău, Agbleta suferise, nu cu multe zile în urmă, un AVC Ischemic, iar pentru el începuse o acțiune de strângere de fonduri pentru a fi ajutat.

În cariera sa, africanul a jucat pentru FCM Târgoviște, Politehnica Galați, CSM Râmnicu Sărat, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Bucovina Rădăuți, FC Olt Slatina, CF Brăila, Știința Miroslava, Hușana Huși, Sporting Roșiori, CSM Adjud și Voința Lanuri.

Francis Agbleta a murit!

În urmă cu o săptămână, fostul club al lui Francis Agbleta, CSM Adjud, o nou-promovată în această vară în Liga 3, anunța că atacantul african trece prin cea mai grea încercare a vieții sale, după ce a suferise ”un AVC ischemic și din nefericire, a fost diagnosticat și cu cancer de colon, neoplasm cu citostatice, stare lui este gravă cu un pronostic rezervat din partea medicilor”, anunța clubul din Vrancea.

Agbleta a decedat marți, 20 august 2024, cu mai puțin de o lună până la data la care ar fi împlinit 36 de ani (12 septembrie).

”Cu inimile împovărate de tristețe, ne alăturăm familiei și prietenilor în aceste momente dificile, după plecarea prematură a lui Francis Agbleta.
Un fotbalist talentat și un om deosebit, Francis va rămâne veșnic în amintirile noastre pentru pasiunea și devotamentul său față de sportul pe care l-a iubit atât de mult.
Gândurile noastre sunt alături de toți cei care l-au cunoscut și iubit.
Odihnească-se în pace!”, a transmis CSM Adjud.

Ghanezul a jucat pentru mai multe echipe din România

Agbleta a ajuns în România în 2009 și a fost legitimat de FCM Târgoviște. În cariera sa a trecut pe la mai multe echipe din țara noastră, având apariții în Liga 2 pentru trupa din Târgoviște, CSM Râmnicu Sărat, FC Olt Slatina și CF Brăila.

El era stabilit în România, era căsătorit cu o româncă, alături de care are o fetiţă.

Marius ANGHEL 21 Aug. 2024, 16:55 Diverse
Pe aceeași temă