Răchită, out de la Sportul Snagov. Laszlo Balint e noul antrenor. Obiectivul pe care îl are în viitorul sezon al Ligii 2

După o clasare mai mult decât acceptabilă în sezonul recent încheiat al Ligii 2, pe locul 10, având în vedere lotul pe care l-a avut la dispoziție, Sportul Snagov a decis să renunțe la serviciile antrenorului Valeriu Răchită (48 de ani). Fosta Damila Măciuca, devenită apoi Metalul Reșița, mutată la Snagov și redenumită Sportul, iar apoi dusă la Ștefăneștii de Jos și-a numit deja un nou antrenor în locul fostului petrolist.

„Mulțumim, Valeriu Răchită!
CS Sportul Snagov anunță că a încheiat colaborarea cu antrenorul ploieștean după un sezon competițional.
În ciuda lotului de jucători precar și a dificultăților întâmpinate în debutul ediției de campionat 2017-2018, Vivi a atras și a construit în jurul său o echipă unită și competitivă, formată din jucători deopotrivă foarte tineri și cu experiență în Ligile I și a II-a, cărora a reușit să le alimenteze setea de fotbal în egală măsură.
Mai presus de îndeplinirea obiectivului, acela de a rămâne în liga secundă, Vivi are meritul de a fi creat o familie în interiorul clubului Sportul Snagov, fapt care va ușura misiunea noului antrenor.
Mult succes, domnule profesor!
Pe această cale, îi mulțumim și lui Daniel Dumitrache, fostul antrenor secund al echipei, pentru profesionalism și dedicare!”
, a anunțat clubul Sportul pe pagina sa de facebook.

Laszlo Balint, noul antrenor: „Obiectivul imediat este să construim o echipă competitivă în Liga a 2-a”

Locul lui Valeriu Răchită pe banca echipei ilfovene va fi luat de Laszlo Balint. Antrenorul brașovean s-a despărțit de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, echipă din Liga 3 alături de care a ratat promovarea, și revine în eșalonul secund, acolo unde în prima parte a sezonului recent încheiat a pregătit-o pe ASA Târgu Mureș, de unde demisionase. În Liga 2, Balint a mai condus echipele Unirea Tărlungeni și Academica Clinceni.

„Bun venit, Gyuszi Balint!
CS Sportul Snagov va începe sezonul 2018-2019 cu un staff tehnic nou, al cărui antrenor principal este György László Balint.
În activitatea de jucător de primă ligă din România, Gyuszi Balint a adunat peste 120 de apariții în tricourile unor formații precum FC Brașov, CFR Cluj, UTA Arad și Unirea Urziceni, cu aceasta din urmă desăvârșindu-și cariera fotbalistică prin câștigarea titlului de campion al Ligii I, ediția 2008-2009.
Noul tehnician al snagovenilor le-a pregătit, în cariera de antrenor, pe Unirea Tărlungeni, Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș și Miercurea Ciuc.
Gyuszi, multă baftă la Sportul Snagov!
Din echipa tehnică mai fac parte Cezar Zamfir, antrenor secund, în vreme ce postul de antrenor cu portarii va fi ocupat, în continuare, de Gabriel Vasiliu”
, a transmis conducerea clubului ilfovean pe pagina Sportului Snagov.

„Am semnat un contract pe doi ani cu Sportul Snagov, iar obiectivul imediat este să construim o echipă competitivă în Liga a 2-a. Va fi un campionat foarte puternic în Liga a 2-a, cu multe echipe puternice, Petrolul, U Cluj, FC Argeș, UTA sau Farul, care vor lupta la promovare. Eu îmi doresc ca Sportul Snagov să fie surpriză plăcută a Ligii a 2-a”, a spus Balint pentru Monitorul Expres.

Echipa continuă la Ștefăneștii de Jos

Altfel, după ce negocierile pentru mutarea echipei la Brașov au căzut, condițiile puse de ilfoveni pentru fuziunea dintre Sportul Snagov și AS SR Brașov nefiind acceptate de șefii clubului de sub Tâmpa, gruparea condusă de Cătălin Rufă și Victor Angelescu va rămâne la Ștefăneștii de Jos și nu e exclus ca în viitor să își schimbe din nou denumirea, așa cum a făcut-o de multe ori în ultima perioadă.

„Profităm de ocazie pentru a mulțumi atât comunității locale din Snagov, cât și celei din Ștefăneștii de Jos, pentru suportul oferit în sezonul recent încheiat, dar și în cel care urmează!”, a mai anunțat Sportul Snagov pe facebook.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă