Puștiul-minune al Bihorului pleacă la Arsenal

Puștiul-minune** al Bihorului pleacă la Arsenal

Naționala Under 17 a dat-o în bară la turneul de calificare la Euro 2013, dar are jucători monitorizați de marile cluburi ale continentului. Atacantul George Pușcaș (16 ani, 1,86 metri) va ajunge azi în țară, împreună cu naționala condusă de Nicolae Ungureanu, iar mâine va decola spre Anglia, la Arsenal. El a fost urmărit timp de șase luni de Tony Banfield, unul dintre scouterii echipei lui Wenger, iar monitorizarea s-a concretizat printr-o invitație de o săptămână la Londra, pentru teste.

E ok, stă doi ani

Dacă va fi păstrat, lui Pușcaș i se va oferi un contract pe doi ani, așa cum se obișnuiește la clubul „Tunarilor”. Dacă va confirma în continuare, Arsenal îi va mai pune în față o înțelegere pe încă trei ani. Strategia de formare în trepte a jucătorilor a fost dezvăluită de Banfield în The Guardian, în august 2008.

George Pușcaș este împrumutat în Liga a II-a, la FC Bihor, dar este produs sută la sută al clubului Liberty Salonta, patronat de președintele Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer. Fost căpitan și golgeter al naționalei U 15, atacantul va fi însoțit la Londra de directorul sportiv al clubului, Cătălin Sărmășan.

În mai, echipa de U 16 a clubului Liberty a fost invitată la un turneu la Manchester City, unul dintre jucătorii vizați de campioana Premier League fiind chiar Pușcaș

Naționala U17 a terminat cu încă o înfrângere turneul de calificare la Euro 2013, disputat în Macedonia. Ieri, la Kumanovo, tricolorii au cedat în fața Irlandei, 0-2, același scor înregistrat și pe 2 octombrie, în meciul cu Suedia

Cu un singur punct, România termină grupa pe locul trei, fără șanse de calificare la turul de elită

Articol scris de Alexandru ENCIU

Pe aceeași temă