Prima achiziție a UTA-ei nu vede un pas înapoi revenirea sa la Arad din Anglia. „Mi s-a ivit o oportunitate de a arăta cât sunt de bun”

Prima achiziție a UTA-ei nu vede un pas înapoi revenirea sa la Arad din Anglia.**

După Dennis Man și Adrian Petre și până la „explozia” lui Stahl, UTA ar putea scoate din mânecă „cartea” David Popa. Spre deosebire de fotbaliștii menționați, atacantul de 20 ani a avut deja șansa să ia pulsul fotbalului profesionist. A făcut-o timp de trei ani și jumătate la Birmingham City, unde a evoluat doar pentru echipele de juniori și cea de Under 23, plus o scurtă aventură la Kettering Town, din liga de amatori.

Popa, prima achiziție a iernii pentru UTA, are 1,90 de metri înălțime, este tehnic pentru un jucător cu statura sa, are și o viteză bună și un simț al porții foarte dezvoltat. Dovadă stau golurile marcate în Anglia, dar și la Atletico și UTA, până să se transfere în Anglia, în iarna anului 2014.

Ieri, atacantul a evoluat pe tot parcursul reprizei secunde a amicalului cu Szegedul (scor 2-2) și a marcat și cu un lob de efect, dar reușita sa avea să fie anulată pe motiv de offside.

Într-un interviu acordat pentru Sport Arad, David Popa a spus cum s-a simțit la redebutul pentru UTA. „Senzația a fost plăcută, dar știu că mai am muncit până să ajung la forma mea. În rest, meciul a fost foarte bun. Am jucat și eu 45 de minute după multă vreme, fiindcă am fost accidentat o perioadă. M-am simțit bine în teren, mi-am ajutat cum am putut echipa”, a spus atacantul de 20 de ani, care nu vede ca un pas înapoi revenirea sa în fotbalul românesc: „Eu nu privesc lucrurile așa, dimpotrivă. Eu văd că mi s-a ivit o oportunitate de a arăta cât sunt de bun și cât de mult îmi pot ajuta echipa. Cu goluri și pase decisive în primul rând, conform postului meu de atacant”.

De ieri seară, UTA a intrat în cantonament la Moneasa. „Amintirea cu ultimul meu cantonament la Moneasa, din urmă cu patru ani, îmi este încă întipărită în minte. Am ajuns acolo, ne-a plăcut foarte mult natura și, după numai două zile, nici nu mai știam pe ce lume suntem. Nea” Feri (n.r. – Tisza) a scos untul din noi. De exemplu, în Anglia, nu am mai avut parte de astfel de cantonamente, eu sper ca acest stagiu să ne pună pe toți pe picioare și fim în cea mai bună formă pentru începutul campionatului”, a mai spus Popa pentru Sport Arad.

Pe aceeași temă