România U19, cu cinci jucători din Liga 2 utilizați, doi chiar integraliști, a fost umilită de Anglia în primul amical disputat în Spania. S-a încasat gol din minutul 1!

Marius ANGHEL 16 Nov. 2023, 12:46 Liga 2
România U19, cu cinci jucători din Liga 2 utilizați, doi chiar integraliști, a fost umilită de Anglia în primul amical disputat în Spania. S-a încasat gol din minutul 1!

Naționala U19 a României a început cu un eșec meciurile amicale pe care le desfășoară în stagiul de pregătire pe care îl efectuează în aceste zile în Spania, la Marbella.

Jucătorii selecționați de Adrian Dulcea, printre care și fiul său, dar și alți cinci jucători din Liga 2, au încasat-o urât de la reprezentativa similară a Angliei. Cu un sec 0-6 au pierdut românii ”under” 19.

Urmează jocurile test cu Mexic (18 noiembrie) și Japonia (21 noiembrie).

România U19, umilită de Anglia. Cu fiul titular și folosit până aproape de final, selecționata lui Adrian Dulcea a primit gol încă din primul minut

Aflată de duminică, 12 noiembrie, într-un cantonament la Marbella, în Spania, reprezentativa U19 a României a disputat miercuri, 15 noiembrie, primul amical din cele trei programate. A avut meci cu Anglia U19, în fața căreia a pierdut cu scorul de 0-6, după reușitele lui Amario Cozier-Duberry (1′), Jamie Donley (14′, 52′), Leo Castledine (37′), Kian Best (61′) și Will Lankshear (71′), potrivit unul anunț al FRF.

Pentru acest meci, Adrian Dulcea l-a preferat în poartă pe Vlad Răfăilă, din Liga 3, de la Dunărea Călărași, în schimbul lui Adrian Frânculescu, de la Steaua, rămas neutilizat. Fiul său, Patrick Dulcea, a început titular și a jucat până aproape de final, până în minutul 78, cum doar Roberto Jalade, de la Sevilla (Spania), a mai făcut-o, dintre jucătorii înlocuiți.

Dintre ceilalți jucătorii convocați din Liga 2, fundașii laterali Mario Aioanei (Unirea Slobozia) și Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște) au fost integraliști, Victor Stancovici (Unirea Dej) a jucat în prima repriză, iar Alin Raicu (Steaua) a fost utilizat în repriza secundă.

România U19 în eșecul cu Anglia: Răfăilă – Aioanei, Jalade (Iurasciuc 78′), Bădescu (Soptirean 46′), Anișorac – Vic. Stancovici (L. Banu 46′), Gogescu (Raicu 46′), P. Dulcea (Andr. Florea 78′) – R. Pop (Rădulescu 62′), Al. Stan (Răducan 72′), Sali (Capac 46′). Rezervă neutilizată: Frânculescu.

Adrian Dulcea a găsit rapid scuzele. Valoare jucătorilor și cluburile de care aparțin sunt vinovații!

După acest nou eșec rușinos înregistrat de o națională de juniori a României, Adrian Dulcea a găsit rapid explicații. ”Valoarea individuală” a jucătorilor convocați chiar de el, dar și ”nivelul fizic, chestiune care depinde foarte puțin de noi, stafful naționalei” au fost scoase în față de cel care își cheamă fiul la lot, deși acesta nu reușește să se impună la nivel de Liga 2, în ciuda vârstei sale, ținând cont de regulile under impuse de FRF.

”Am început foarte prost jocul, am luat gol în secunda 40 și ne-am pierdut încrederea. Pe de altă parte, am întâlnit un adversar cu un nivel de joc foarte ridicat. Anglia e solidă, puternică, cu jucători care au fost promovați la echipe din Premier League. Unii dintre ei chiar au debutat în Champions League! Diferența s-a făcut și prin valoarea individuală.

Un meci modest al nostru, din care avem foarte multe de învățat. Trebuie să reglăm lucrurile care țin de noi, din punct de vedere tactic. Mai e însă de lucru și la nivel fizic, chestiune care depinde foarte puțin de noi, stafful naționalei. Ține mai mult de ce se întâmplă la echipele de club ale jucătorilor.

Dacă vom reuși să lucrăm la asta, vom fi la un alt nivel în martie, la Turneul de Elită. Dacă nu, ne va fi greu spre foarte greu”, a declarat Adrian Dulcea pentru sport.ro.

Urmează amicalele cu Mexic și Japonia

Tricolorii U19 vor sta până în data de 21 noiembrie în stagiul din Spania, iar până atunci vor mai disputa două amicale, ambele la Marbella Football Center, cu Mexic (sâmbătă, 18 noiembrie, ora 20:30) și Japonia (marți, 21 noiembrie, ora 12:00).

În luna octombrie a acestui an, naționala U19 a României a obținut calificarea la Turul de Elită din primăvara anului viitor după ce a încheiat pe locul secund grupa de calificare din care au mai făcut parte Cehia, Finlanda și San Marino. Tragerea la sorți pentru Turul de Elită va avea loc în luna decembrie.

Lotul convocat pentru acțiunea din Spania a naționalei României U19:

  • portari: Adrian Frânculescu (Steaua), Vlad Răfăilă (Dunărea Călărași),
  • fundași: Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Roberto Jalade (Sevilla / Spania), Dominik Soptirean (FC Augsburg / Germania), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște), Robert Bădescu (Rapid), Darius Iurasciuc (UTA),
  • mijlocași: Alin Raicu (Steaua), Patrick Dulcea (Campionii FC Argeș), Luca Banu (Farul), Victor Stancovici (Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA), George Gogescu (FCSB), Enes Sali (Farul), Alexandru Capac (Atalanta / Italia), Mihnea Rădulescu (Petrolul),
  • atacanți: Alexandru Stan (Rapid), Iustin Răducan (Petrolul).

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-s-a-despartit-de-vasile-miriuta-19293189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-considera-fcsb-drept-steaua-steaua-si-as47-au-reactionat-19293211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-fk-miercurea-ciuc-a-facut-scandal-dupa-meciul-cu-steaua-19293196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

Marius ANGHEL 16 Nov. 2023, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă