Popescu și Boboc, până în vară la U Cluj!

Popescu și Boboc,** până în vară la U Cluj!

CS Mioveni este aproape să realizeze două transferuri importante, doi dintre jucătorii galben-verzi având șansa să evolueze în returul acestui campionat în Liga I. Este vorba despre Cosmin Popescu și Robert Boboc, doi fotbaliști de 18 ani, ambii componenți ai lotului național Under 19.

Conform oficialilor lui CS Mioveni, cei doi sunt împrumutați până în vară la U Cluj, iar dacă în această perioadă vor confirma, și dacă clujenii vor să îi transfere definitiv atunci se va discuta din nou. Cei doi juniori sunt descoperiți și crescuți de Mihai Ianovschi, întâi la FC Argeș apoi la Școala de Fotbal Dani Coman.

Popescu este component al lotului național Under 19 și face parte din această selecționată încă de când ea s-a înființat, jucând pe rând pentru Under 15, 16, 17 și 18. Are peste 40 de convocări și peste 100 de meciuri sub tricolor, evoluând cu selecționata pregătită pe rând de Cristi Sava, Ionel Augustin și, acum, Ștefan Iovan, în 9 țări și marcând 10 goluri. Anul trecut Popescu s-a calificat cu Naționala Under 19 la Turneul de Elită care va avea loc în vară la București.

Cosmin Popescu este jucătorul care acum un an a fost în probe la Inter Milano, antrenându-se la echipa a doua a clubului alături de indisponibilii Cassano și Perreira și a participat la un trial organizat de italieni, lăsând o impresie bună. De fapt aceștia intenționeau să vină în țară să-l urmărească și la un meci oficial, cel cu Damila Măciuca, însă mijlocașul s-a accidentat înainte de joc.

Robert Boboc este și el component al lotului Under 19, iar, împreună cu Cosmin Popescu, în sezonul 2011-2012, pe când evoluau pentru Școala de Fotbal Dani Coman, au câștigat locul I în Campionatul Național de Juniori A1.

Articol scris de Silviu Mihai

 

Pe aceeași temă