Poli testează un atacant atipic: e argentinian, dar idolul lui e Ronaldo

18 Jan. 2012, 08:00 Bursa transferurilor

Herman Essers a ajuns la Timișoara datorită vărului său, Nicolas Gorobsov. Cei doi nu s-au mai văzut de mai bine de șase ani și speră ca în acest an să joace pentru prima dată la aceeași echipă.

Mijlocașul Nicolas Gorobsov le-a propus șefilor de la Poli Timișoara să îl primească la antrenamente pe argentinianul Herman Essers. Acesta este vărul său primar și, dacă îl va convinge pe Vali Velcea că merită să joace în atacul alb-violeților, Poli va fi prima sa echipă din Europa.
Gorobsov și Essers au crescut împreună în Argentina, dar nu s-au mai văzut din 2005, anul în care mijlocașul s-a mutat în Italia. „Am mai ținut legătura la telefon și pe internet în această perioadă. Mă bucur că m-am reîntâlnit cu vărul meu și sper să fim coechipieri la Timișoara”, a declarat Essers, care a făcut junioratul la Velez Sarsfield, iar în ultimii doi ani a jucat în liga a doua din Argentina, la Esportivo Italiano.

Speriat de zăpadă

Vărul lui Gorobsov nu a mai fost până acum în Europa și a nimerit la primul antrenament de la Timișoara pe o ninsoare ca-n povești. „Nu m-am mai antrenat niciodată pe ninsoare, este ceva ciudat, e mai greu pentru mine, dar încerc să mă obișnuiesc”, a spus Essers. Acesta nu îi are ca modele pe argentinienii Messi, Maradona sau Batistuta, ci tocmai pe unul dintre marii rivali ai fotbalului din țara sa, brazilianul Ronaldo Luis Nazario de Lima. „Ronaldo este idolul meu. Mereu m-am uitat la mecurile lui și am încercat să învăț schemele lui. Chiar dacă eu sunt argentinian, nu pot să nu recunosc că e unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie”, a spus atacantul de 20 de ani.

Essers s-a fotografiat cu un tricou al lui Poli, cu numărul zece, pe care scrie numele vărului său. „Eu aș vrea să joc cu numărul 11, după ce o să ajung un fotbalist consacrat aici”, a spus argentinianul.

Poate urma exemplul lui Karamyan sau Rocha

Doi foști jucători ai Timișoarei au jucat și ei rolul de „impresar” în ultimii ani. Artiom Karamyan l-a adus pe fratele său la Poli, în urmă cu patru ani, iar Rocha a ajuns la echipa timișoreană datorită lui Helder, prietenul său bun din copilărie. Totuși, în ambele cazuri, cel de-al doilea venit nu a reușit să depășească performanțele fratelui, respectiv prietenului care l-a adus la Poli.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Istvan Szasz

18 Jan. 2012, 08:00 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă