Pleșan și Izvoranu, sub comanda lui Lincar!

Startul neconvingător de sezon, atât ca joc, cât și ca rezultate, i-a alertat deja pe conducătorii celor de la CS Universitatea Craiova, care au decis să întărească echipa pentru ca obiectivul de a promova să fie unul realist. Cele două egaluri în campionat, dar mai ales eliminarea prematură din Cupa României le-au zdruncinat încrederea patronilor în Ioan Codoban, cel care s-a ocupat de formarea lotului, aducând în majoritate jucători pe care îi impresariază.

Astfel, Pavel Badea a fost lăsat să intervină și pe latură sportivă, el insistând pentru transferul a doi jucători cu nume, Pleșan și Izvoranu. Cei doi s-au antrenat aseară în complexul „Ion Oblemenco”, separat însă față de restul lotului, în curând urmând a intra în programul echipei.

Prezentarea celor doi era programată pentru luni, însă a fost amânată pentru miercuri, atunci când șefii clubului speră să mai aibă cel puțin o noutate. În tratative sunt foștii atacanți ai Sportului, Ferfelea și Curelea, însă negocierile sunt în impas din cauza sumelor mari cerute de cei doi.

Naș și fin

Pleșan și Izvoranu au fost colegi și la Poli Timișoara, în sezonul 2006-2007, Pleșan fiind și nașul de cununie al jucătorului originar din Galați. Născut la Moldova Nouă, Pleșan s-a consacrat la Universitatea Craiova, echipă pe care a părăsit-o în 2005. De atunci, a mai jucat la Dinamo, Poli Timișoara, Steaua și în Rusia, la Volga Nijni Novgorod. Mijlocașul de 30 de ani are și 7 selecții în naționala României, pentru care a marcat un gol, unul celebru de altfel, în amicalul câștigat de „tricolori” cu 5-1 pe „Giulești” în fața Germaniei, în 2004.

Silviu Izvoranu are 31 de ani, a mai evoluat la Poli Timișoara, Dinamo, Astra, Internațional Curtea de Argeș, „U” Cluj și din 2011 în Ucraina, la Volyn Luțk, acolo unde a fost coechipier până în vară cu foștii jucători ai Craiovei, Iliev și Subotic, dar și cu Eric Bicfalvi.

Biletele online sunt gratis

CS Universitatea Craiova va acorda bilete gratuite la meciul cu CS Metalul Reșița celor care le comandă pe site-ul oficial al clubului, www.csuc.ro. Disputa dintre alb-albaștri și echipa din Valea Domanului este programtă sâmbătă, de la ora 18, fiind televizată de TVR 3.

Biletele online se pot comanda până miercuri, ora 12, acestea urmând a fi livrate pe adresa fanilor fără costuri. Gruparea din Bănie anunță că tichetele pot fi comandate pentru orice sector din stadion, cu excepția tribunei oficiale și tribunei 0.

Articol scris de Cosmin STAICU

Foto: Florin CEAUȘU

Pe aceeași temă